Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Molly Sandén om tuffa tiden: ”Tänker på Aviici”

Molly Sandén åker på turné runtom i landet och kommer till Liseberg 14 juni. I sommar visar hon upp en annan sida av sig själv med material från nya plattan där hon sjunger om ”obekväma ämnen”. Foto: Brorbror
Molly Sandén spelar på Liseberg på torsdagen. Foto: OLLE SPORRONG

När Molly Sandén, 25, drar ut på turné i sommar visar hon upp en annan sida av sig själv. 

Med material från nya skivan ”Större” är hon mer personlig och utlämnande än tidigare. 

– Jag måste få skriva och prata om det som känns. Man får komma mig under skinnet. Om jag inte kan vara ärlig i min musik vill jag inte göra något alls, säger Molly Sandén, som också berättar att hon och sambon Danny Saucedo skjutit planerna på bröllop på framtiden.

Molly Sandén är i startgroparna för turnén som startar i Söderhamn 13 juni och avslutas i Linköping 25 augusti. Den 14 juni står hon på Lisebergs stora scen.

Och det är en ”annan” Molly som ger sig ut och spelar i sommar. Hon sjunger texter på svenska, låtar från nya skivan ”Större”, och låter publiken komma nära på ett nytt sätt.

– Plattan är väldigt personlig och utlämnande. Man får komma mig under skinnet och vara med om vardagsproblemen och vardagsångesten, säger hon.

Började må dåligt

Molly Sandén berättar att det var efter att hon medverkat i Melodifestivalen 2016 som hon började må dåligt. Hon slog igenom som 14-åring och har varit i offentligheten sedan dess.

– Det kom i fatt mig. Att vara en offentlig person har påverkat mig mer än vad jag har förstått. Jag har alltid varit medveten om hur lyckligt lottad jag är och hur tacksam jag ska vara. Jag har inte vågat tänka att det faktiskt är jobbigt att bli igenkänd, att uppleva pressen att alltid möta folks förväntningar och prestera på beställning. Det är svårt att komma ihåg vad man själv vill när man har en massa rådgivare omkring sig och alla tycker något, säger hon och fortsätter:

– Jag tänker på Avicii, hur folk pressade honom. Det problemet finns ju. Men det är svårt att säga något... för man är medveten om att man är så lyckligt lottad och tänker att man kanske bara måste bita ihop och köra.

Melodifestivalen 2016 när Molly Sandén medverkade med låten ”Youniverse”. Foto: SVEN LINDWALL

”Ganska mycket festande”

Molly Sandén konstaterar att hon försökte tillfredsställa alla runtomkring henne och att det blev ”ganska mycket festande” under en tid.

– Det blev ett sätta att koppla bort. Det värsta med att må dåligt är att gå runt och inte fatta varför. För mig var det viktiga med albumet att börja sätta ord på mina känslor. Det tog emot mycket. Just för att jag tänker på hur folk ska uppfatta mig. Det är obekväma ämnen.

Hon konstaterar att hon kände att hon måste vara ärlig i sin musik, att få skriva och prata om  ”det som känns”.

 

LÄS MER: Molly högg Danny med spruta 

 

– Det fanns inget annat sätt, säger hon.

Och Molly har märkt hur människor tar till sig det hon sjunger.

”Kände mig ensam”

– Det är min kick i musiken, att möta andra människor i de här känslorna. Det är skönt att veta att man inte är ensam i såna situationer. Det har återkommit i mitt liv, som detta att jag var mobbad när jag var liten. När man zoomar ut och inser att det händer människor dagligen får man distans. Det är lätt att fastna med känslorna i sitt eget huvud och inte se en väg ut.

När Molly Sandén mådde dåligt hjälpte det att börja sätta ord på vad hon kände. Det resulterade i plattan ”Större”. Foto: Brorbror

Just nu mår hon jättebra. Hon gick några gånger i samtalsterapi, men den bästa hjälpen var låtskrivandet.

Skriva musik var bästa medicinen

– Det var ännu mer effektivt att skriva musik och våga öppna mig för vänner och låtskrivarkollegor. En viktig del i att det började vända var också att jag var ensam med mig själv. Jag stängde av sociala medier och åkte i väg. Det blev en ”reset”. 

Hon tycker det känns lite läskigt att må så bra som hon gör.

– Jag blir direkt lite rädd att jag ska må dåligt igen. Jag vet ju att det går upp och ner hela tiden. Det är det bästa jag lärt mig under de här åren. Men jag bara hoppas på att få må bra lite till.

Molly Sandén och Danny Saucedo på efterfesten till RIX FM Festival på Café Opera i Stockholm i augusti 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM

Inga bröllopsplaner

Det har länge spekulerats i när och om Molly Sandén och sambon Danny Saucedo ska gifta sig. De förlovade sig på toppen av berget Kilimanjaro i Tanzania 2016.

Men just nu är inget bröllop på gång.

– Vi har lagt det lite på is. Vi har inga planer just nu. Jag behöver fokusera på mig själv och han också, förklarar Molly och svarar ja på en undrande fråga om paret fortfarande ändå hänger ihop.

När vi pratas vid är hon mitt uppe i repetitionsperioden inför sommarens spelningar. Hon säger att hon längtar efter att se publiken, att möta deras ögon och höra dem sjunga med i låtarna. 

”Gåshud över hela kroppen”

– Jag är alltid nervös. Tänk om det inte kommer folk? Men jag ska försöka släppa det och fokusera på den publik som är där och ge dem den här plattan. Jag har med mig ett stort band med två trummisar och två körtjejer. Det är ett grymt band överlag. Musikaliskt kommer jag bara att njuta.

Och så älskar hon att komma till Liseberg och Göteborg. När hon sjöng ”Freak” för första gången i Lotta på Liseberg 2014, stående på ett tak mitt i publikhavet, det är ett minne för livet säger hon.

– Att stå där och se allt uppifrån och hur publiken vänder sig om. Det var gåshud över hela kroppen. Sedan älskar jag Göteborg överhuvudtaget. Jag har varit där jättemycket. Om jag skulle flytta till någon annan stad än Stockholm är det definitivt Göteborg, säger Molly Sandén.

 

 

Moly Sandéns sommarturné

13 juni Söderhamn

14 juni Liseberg

  5 juli  Luleå Hamnfestival

  6 juli  Törebodafestivalen

  7 juli   Borlänge, Peace&Love

13 juli   Visby, Wisby Strandfestival

20 juli   Härnösands Stadsfest

21 juli   Furuviksparken

27 juli   Helsingborg, Queens of Pop 

28 juli   Norrköping, Hugo Parkfestival

  3 aug  Uppsala, Queens of pop

 16 aug Stockholm, Gröna lund

25 aug  Linköpings stadsfest

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!