Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderaten körde bort ungdomar från strand

Politikern körde bort ett gäng ungdomar från sin strand.Foto: Åsa Eneljung / NWT

Den moderata kommunpolitikern Kerstin Sundén Bergkvist (M), körde bort ett gäng ungdomar från hennes "privata strand".

Men marken ägs av Sunne kommun.

– Jag ville bara ha bort dem, som de betedde sig var det inte hälsosamt för vare sig natur eller djurliv, säger hon till nwt.se.

Det var en lördagskväll för två år sedan som några ungdomar spelade hög musik vid en strand i Sunne. Då gick kommunpolitikern Kerstin Sundén Bergkvist (M) – som bor i närheten – dit och körde bort dem.

– Jag bad dem bryskt att lämna stranden och informerade om att det var privat mark, säger Kerstin Sundén Bergkvist till nwt.se.

Snart efter händelsen började kontrollanter från länsstyrelsen komma till området enligt Kerstin Sundén Bergkvist.

Anledningen till det var att det inte alls är privat mark. Det är kommunens mark.

Har bett om ursäkt

Enligt nwt.se fann länsstyrelsen en bastu, utemöbler, grill och en flytbrygga med tak och motor på platsen. Något som strider mot bestämmelserna om strandskydd. Miljö- och byggnadsnämnden har inte heller fått någon ansökan om strandskyddsdispens eller bygglov av Kerstin Sundén Bergkvist eller hennes man.

– Vi kör allt fram och tillbaka, det är bara bordet som står där permanent. Bastun använder vi max tio gånger per år, säger Kerstin Sundén Bergkvist till nwt.se.

Kan bli rättssak

Att hon sa till ungdomarna att det var privat mark är något hon bett om ursäkt för – i ett brev till länsstyrelsen.

– Jag ville bara ha bort dem, som de betedde sig var det inte hälsosamt för vare sig natur eller djurliv, säger hon till nwt.se.

Nu kan det i stället bli rättssak av att parets saker ligger kvar på kommunens mark.

– Frågan är om det blir ett fall för åklagare eller om det blir föreläggande om att de ska ta bort sakerna, säger Per Gustafsson, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen till nwt.se.