Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moderata politikern Pia Hallström har dött

Den moderata riksdagsledamoten Pia Hallström har avlidit efter en längre tids sjukdom.
Foto: Riksdagen / RIKSDAGEN

Den moderata riksdagsledamoten Pia Hallström har avlidit efter en längre tids sjukdom.

– Pia var i politiken för att hon drevs av en genuin känsla för att göra gott. I dag tänker vi på Pia, hennes man Per, deras barn och lilla barnbarn, säger Moderaternas gruppledare, Jessica Polfjärd, i en kommentar.

Pia Hallström blev 55 år.

Pia Hallström valdes in i riksdagen 2010 för Värmlands valkrets och var suppleant i justitieutskottet och utbildningsutskottet. Hon var även ledamot av Nordiska rådets svenska delegation.

I justitieutskottet hade hon särskilt ansvar för frågor som rörde mäns våld mot kvinnor, hedersvåld och brottsoffer.

– Pia var i politiken för att hon drevs av en genuin känsla för att göra gott. Det präglade hennes engagemang för utsatta kvinnor, en fråga hon brann för. Hon deltog med stort engagemang i debatter på det området, säger Polfjärd.

En respekterad politiker och sann vän

Jessica Polfjärd beskriver Pia Hallström som en person som många kände tillit och respekt för. Egenskaper som gjorde att hon vann mångas förtroende genom samtal och konsensus.

– Pia var inlyssnande och hennes ärliga engagemang vann respekt hos både partivänner och politiska motståndare. Hon var också en sann vän, som alltid hade tid för ett samtal och vänliga ord. Hon hade en äkta värme som vi var många som fick ta del av, säger Jessica Polfjärd.

– Tomrummet efter Pia blir stort, men vårt minne av henne är ljust och varmt. Alla våra tankar i dag går till Pias familj. Hennes man Per, deras barn och lilla barnbarn.