För fem år sedan fick Frida Reuterskiöld veta att hon drabbats av cancer. Hennes största skräck var att inte kunna få fler barn. Nu ska hon bli mamma igen. Foto: PrivatFör fem år sedan fick Frida Reuterskiöld veta att hon drabbats av cancer. Hennes största skräck var att inte kunna få fler barn. Nu ska hon bli mamma igen. Foto: Privat
För fem år sedan fick Frida Reuterskiöld veta att hon drabbats av cancer. Hennes största skräck var att inte kunna få fler barn. Nu ska hon bli mamma igen.  Foto: Privat
Sonen Edvin, 6, ska bli storebror i juli. Helst vill han ha en lillasyster. Foto: PrivatSonen Edvin, 6, ska bli storebror i juli. Helst vill han ha en lillasyster. Foto: Privat
Sonen Edvin, 6, ska bli storebror i juli. Helst vill han ha en lillasyster.  Foto: Privat
I sommar kan Frida Reuterskiöld bli friskförklarad från cancern. Foto: PrivatI sommar kan Frida Reuterskiöld bli friskförklarad från cancern. Foto: Privat
I sommar kan Frida Reuterskiöld bli friskförklarad från cancern.  Foto: Privat

Modellen Frida hade cancer – ska få barn

Publicerad

När modellen Frida Reuterskiöld, 27, drabbades av cancer var hennes största skräck att inte kunna ge sonen Edvin ett syskon.

Nu har rädslan övergått i barnglädje - i sommar ska hon bli mamma igen.

– Det är ett mirakel. När vi fick beskedet började jag gråta.

Tumören nedanför mjälten var stor som en knytnäve och cancern hade också spridit sig till levern. Beskedet kom i maj 2011 och slog Frida Reuterskiölds värld i spillror, som GT tidigare berättat.

– Jag drabbades av djup dödsångest och undrade om jag överhuvudtaget skulle överleva. När allting hade landat var min största rädsla att jag inte skulle kunna få barn igen.

När hon fick sin diagnos var sonen Edvin 2 år gammal.

– Min största önskan var att få ett syskon till honom. Jag har alltid drömt om att ha en stor familj.

"En helt fantastisk känsla"

Hon opererades och genomgick en cellgiftsbehandling och i sommar kan Frida Reuterskiöld bli friskförklarad. Men sviterna av cancern gör sig påmind nästan varje dag.

– Efter den stora canceroperationen opererades jag två gånger för mina ärrbrock. Det har varit så mycket komplikationer som har följt med mig under de här fem åren. Jag har mycket smärta på grund av sammanväxningar i magen.

Samtidigt som Frida Reuterskiöld kämpade med cancerns efterverkningar fattade hon och pojkvännen Jesper beslutet - de skulle försöka få barn igen. En lång och mödosam resa tog sin början.

– Först försökte vi i två år på vanlig väg. När det inte fungerade gjorde vi en provrörsbefruktning, säger Frida.

På grund av sin sjukdomshistoria befarade hon det värsta. Men rädslan byttes snabbt mot översvallande glädje.

– Det funkade på första embryoinsättningen. Jag trodde inte att det var sant. Det var en helt fantastisk känsla.

"Vågar ha framtidsdrömmar"

Beskedet markerade slutet på en nästan tre år lång barnsträvan. I början av juli beräknas bebisen komma.

– Efter vad vi gått igenom så känns det som ett mirakel, säger Frida.

För första gången sedan hon fick sitt cancerbesked vågar hon nu med tillförsikt blicka mot framtiden.

– Jag vågar ha framtidsplaner och drömmar. Det är väldigt skönt att kunna ha det. Och jag har blivit av med dödsångesten.

Sonen Edvin har länge tjatat på sina föräldrar om att få ett syskon - nu ska hans önskan bli verklighet.

– När vi berättade det blev han orolig och nästan rastlös. Han tänkte nog att han kommer att få konkurrens. Men förra veckan sa han faktiskt till mig: "Mamma, det ska bli roligt att få ett syskon". Han ser nog fram emot att ha någon att pyssla om. Helst av allt vill han ha en lillasyster.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER