Mobbning bakom mordplaner?

Publicerad
Uppdaterad
Den 15-åriga flickan mobbades i skolan.
Tillsammans med den 16-årige pojken ska hon ha planerat mord som hämnd.
Båda ungdomarna vårdas nu av socialtjänsten.
- Nu är frågan var de ska förvaras till utredningen är klar. Socialtjänsten har gjort ett omhändertagande och utredningen går vidare som vanligt, säger Karl-Åke Böregård vid polisen i Falkenberg till GP.se.

Enligt tidningen ska tonåringarna ha planerat mord på flera av flickans skolkamrater. Motivet ska enligt GP.se ha varit hämnd för att flickan utsatts för mobbning.
Ärendet fortsätter nu med ytterligare förhör. De två tonåringarna är överlämnade till de sociala myndigheterna.
- De är fortfarande på sannolika skäl misstänka, men på grund av deras låga ålder kommer ide nte att begäras häktade, säger Sonja Seligmann till GT.se.
Sonja Seligmann bekräftar också uppgiften om att den 16-årige pojken misstänks för olaga hot mot en bekant, men vill inte uttala sig om vilka personer som nu kallas till förhör.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER