Foto: TT NYHETSBYRÅN
 Foto: TT NYHETSBYRÅN

Mitt i passkaoset – system har kraschat: "Brakat ihop"

Publicerad

Polisens nya passbokningssystem ligger nere. När mängder med människor samtidigt försökte boka tider för att förnya sina pass gav systemet upp.

– Det har brakat ihop helt här, men vi jobbar på det, säger Jan Schütt vid polisens regionkansli i Göteborg till SVT Nyheter Väst.

Vårens övergång från ett dropin-system till att beställa tid för passansökan på nätet har varit problematisk. De bokade tiderna tog snabbt slut och på de polisstationer där man en tid haft kvar drop-insystemet har köerna ibland varit flera timmar långa.

I dag släpptes nya tider som var möjliga att boka. Men strax efter klockan nio när de nya tiderna skulle finnas tillgängliga i bokningssystemet gick det inte att nå hemsidan.

 

LÄS MER: Passkaoset: Filips barn missar skolan 

 

Nästa gång tror jag att vi kanske inte ska uppge en exakt tidpunkt när nya passtider finns, så slipper vi problemet med att alla går in samtidigt, säger Jan Schütt.

Polisen tror att problemet skall kunna avhjälpas under eftermiddagen.

 

LÄS MER: Polisens krismöte efter passkaoset 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER