Det var i lördags som larmet om mord i Karlstad kom. Foto: DAVID HÅRSETH
Det var i lördags som larmet om mord i Karlstad kom. Foto: DAVID HÅRSETH

Misstänkte mördaren kan försöka fly landet

Publicerad

Jakten på den som mördade en ung kvinna i Karlstad går vidare.

Nu har en man anhållits i sin frånvaro misstänkt för mordet.

Enligt vad GT erfar fruktar utredarna att den misstänkte mördaren försöker fly landet.

Det var under lördagskvällen som en ung kvinna hittades död i en lägenhet i Karlstad.

– Det är ingen tveksamhet om att det här ska utredas som mord alternativt dråp som det ser ut nu, sa Stefan Wickberg, presstalesman vid Värmlandspolisen. 

 

LÄS MER: Kvinna hittades död inne i lägenhet – misstänkt mord

Ung man misstänks

En förundersökning om mord alternativt dråp inleddes omgående och under helgen har utredningen fortsatt. Misstankarna pekade mot en ung man och under måndagsförmiddagen meddelade chefsåklagare Niclas Wargren:

– En person är anhållen i sin frånvaro men ingen är gripen, sa han till SVT Värmland.

Åklagare eller utredare är annars mycket förtegna, men enligt uppgifter till GT är personen som anhållits en man i 20-årsåldern. Utredarna misstänker att ynglingen har flytt eller ska försöka fly landet.

Enligt polisen är den unge mannen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Mycket för teknikerna

Det var en anhörig som hittade den mördade kvinnan i lägenheten i lördags kväll, uppgav Jonny Thomann på polisens avdelning för grova brott i Värmland under söndagen.

När de anhöriga inte fick kontakt med kvinnan ska de ha åkt till lägenheten i Karlstad och gjort den fasansfulla upptäckten.

Polis eller åklagare har ännu inte berättat hur kvinnan mördats.

Men den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen har varit omfattande. Den inleddes lördag kväll och fortsatte sedan i uppåt ett dygn. 

– Det kommer att ta tid. Teknikerna har mycket att göra, sa kriminalkommissarie Jonny Thomann till medier under söndagen.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER