Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkte mördaren hörde röster i huvudet

Den aktuella familjen bodde avskilt och enligt uppgift till GT hade de minimal kontakt med grannar. Foto: MIKAEL BERGLUND

Mannen som erkänt att han dödat sin mamma i Strömstad hade enligt advokaten vanföreställningar och hörde röster i huvudet.

Han menar att dådet inte var planerat och försvaret vill att det rubriceras som dråp.

Men nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den norske medborgare i 35-årsåldern som misstänks ha mördat sin egen mor i Strömstad stod på tisdagsförmiddagen inför häktningsdomaren. Häktningsförhandlingen hölls i Uddevallas polishus och den misstänkte mannen vägrade möta åhörarnas blick när den inleddes.

 

LÄS MER: Kvinna död – sonen misstänks för mord

 

Istället hade han blicken fäst mot åklagaren Robert Beckard, uppger GT:s fotograf på plats.

Mannen har erkänt att han dödat mamman och det har enligt polisen skett i torsdags eller i fredags. Men nekar till mord. Istället ville hans advokat att rubriceringen ska vara dråp.

 

Hade vanföreställningar

Mannen hade vanföreställningar och hörde röster i huvudet under mordnatten, säger advokaten Peter Ekelund under förhandlingen. Det som hände ska inte ha varit planerat, uppger den misstänkte.

 – Han medger att han har bragt kvinnan om livet. Men han har haft oerhört starka vanföreställningar. Han har hört röster som styrt honom till gärningen. Det är ett psykosliknande tillstånd. Han har inte haft uppsåt till gärningen, säger Peter Ekelund enligt P4 Väst.

 

LÄS MER: Son begärs häktad för mord i Strömstad

 

Det var i fredags kväll som kvinnan i 70-årsåldern hittades död utomhus vid en ett nedslitet hus på en fastighet i Strömstad kommun. Enligt Aftonbladet var kroppen nedgrävd.

Den aktuella familjen bodde avskilt och enligt uppgift till GT hade de minimal kontakt med grannar.

– De höll sig för sig själva, man såg nästan aldrig till dem, säger en uppgiftslämnare.

Den misstänkta mordplatsen spärrades av. Foto: Mikael Berglund

Ska undersökas av läkare

Efter närmare en timmes tid fattade rätten beslutet att häkta norrmannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag kan säga som så att mannen som är misstänkt är häktad och det är hans mor som han är misstänkt för att ha mördat. Om jag förstod det rätt hävdar försvaret att det inte fanns något uppsåt att döda modern på grund hans psykiska mående, säger åklagaren Robert Beckard, som inte vill gå in på några närmare detaljer om mordet.

– Det får komma lite senare. Nu ska mannen undersökas av läkare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!