Tre månader efter det misstänkta mordet i Ulricehamn säger sig polisen vara säkra på vem mördaren är. Foto: HENRIK JANSSONTre månader efter det misstänkta mordet i Ulricehamn säger sig polisen vara säkra på vem mördaren är. Foto: HENRIK JANSSON
Tre månader efter det misstänkta mordet i Ulricehamn säger sig polisen vara säkra på vem mördaren är. Foto: HENRIK JANSSON
"Det finns ingen som vi vet att han berättat det för", säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson om den misstänkte mördaren i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON"Det finns ingen som vi vet att han berättat det för", säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson om den misstänkte mördaren i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON
"Det finns ingen som vi vet att han berättat det för", säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson om den misstänkte mördaren i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON

Misstänkte mördaren dolde sin hemlighet

Publicerad
Uppdaterad

Han misstänks ha mördat en kvinna i motionsspåret – sedan höll den unge mannen, av allt döma, sin mörka hemlighet för sig själv i nästan tre månader.

– Det finns ingen som vi vet att han berättat det för, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson.

När den unge mannen insåg att polisen var honom på spåren valde han att utan förklaring ta sitt liv.

Kompisgänget märkte inte att något var annorlunda och till chefen på arbetsplatsen sa han att han mått dåligt men att han nu skulle börja komma till jobbet igen.

Men till arbetet skulle han aldrig återvända och allt var inte som vanligt. Det hade det, enligt polisen, inte varit sedan torsdagseftermiddagen den 24 oktober i fjol.

Då misstänks han ha överfallit och mördat en kvinna i 60-årsåldern i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn.

– Han var precis som vanligt, glad och tjötade på, säger en av mannens vänner om hur han betedde sig på en fest som de båda var på bara tre dagar efter mordet.

En kvinna i 60-årsåldern hittades mördad i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i slutet av oktober i fjol.Foto: HENRIK JANSSON

Mörka hemligheten

Polisen arbetar nu intensivt med att förhöra vänner, bekanta och andra i den utpekade mördarens närhet för att kartlägga hans sista tid i livet.

– Vi vet inte tillräckligt mycket om honom ännu. Det kan finnas andra saker inom en person som inte kommer fram i det sociala livet. Det är saker och ting som vi håller på att jobba med, för att se vad som hänt. Det är inte alltid vi gör det, men vi försöker komma fram till ett svar på frågan varför, säger Göran Arvidsson, polisens biträdande spaningsledare.

 

LÄS MER: Leif GW Persson hyllar polisen efter DNA-beskedet

 

Men sin mörka hemlighet – om det som han misstänks ha utsatt kvinnan för – verkar mannen ha burit med sig in i döden.

Av det som polisen än så länge fått fram så fanns det inte någon annan människa som visste.

– Så långt som vi kommit hittills så finns det ingen som vi vet att han berättat det för, säger Göran Arvidsson.

Efter närmare tre månaders arbete hittade polisen den man som man misstänker för mordet i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON

Mannen tog sitt liv

Polisen topsade omkring 1 300 män, men efter att mannen i 20-årsåldern fått kallelsen dök han aldrig upp. På tisdagen i förra veckan, nästan tre månader efter mordet, åkte en patrull hem till honom för att genomföra topsningen.

Kvällen därpå fick man besked om att han inte längre var i livet.

– Då fick vi våra aningar, säger Göran Arvidsson.

 

LÄS MER: Misstänkte mördarens sista tid – gick på fest

 

Och redan på torsdagen kom beskedet att mannens DNA matchade DNA på brottsplatsen. Enligt uppgift till GT tog han livet av sig, men något avskedsbrev har inte hittats.

– Det fanns ingen förklaring, säger Göran Arvidsson.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER