Misstänkte brodern saknades i rätten

Publicerad

Hovrättsförhandlingarna gällande trippelmordet i Uddevalla avslutades under måndagen.

I under den sista rättegångsdagen begärde åklagaren Per-Erik Rinsell att den yngre brodern, som av tingsrätten friats från morden, ska sitta häktad i väntan på hovrättens dom, rapporterar P4 Väst.

Den 22 oktober dömdes Mark Saliba till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla den 7 mars förra året.

Samtidigt friades då hans yngre bror helt från misstankarna.

Både åklagarsidan och den äldre brodern har överklagat tingsrättens dom till hovrätten.

Under den sista förhandlingsdagen i hovrätten under måndagen saknades den yngre brodern i rätten. Enligt hans advokat berodde det på sjukdom, en uppgift som åklagarsidan enligt P4 Väst inte tror på.

Båda bröderna har sedan de greps förnekat att de är skyldiga till trippelmordet.

Under tisdagen kan hovrätten lämna besked om den yngre brodern ska sitta häktad i väntan på domen eller inte, rapporterar P4 Väst.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER