Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkte 35-åringen i fallet Lisa omhäktas

Klockan tio på tisdagsförmiddagen hålls det omhäktningsförhandling mot 35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm.
Foto: Anders Ylander
Storebrodern, 35, som misstänks för mordet på Lisa Holm.

35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm omhäktas nu.

Chefsåklagare Annette Olsson begärde att få omhäkta mannen ytterligare fyra veckor – och tingsrätten gick på hennes linje.

Mellan klockan tio och klockan tolv hade man bokat sal fem i Skaraborgs tingsrätt för att hålla omhäktningsförhandling mot den 35-årige man som misstänks för mordet på Lisa Holm. 

Enligt chefsåklagare Annette Olsson beror det på att förundersökningen ännu inte är klar och hon begär att häktningen förlängs fram till och med den 25 augusti. Under kommande fyra veckor räknar hon bland annat med att den slutgiltiga rättsmedicinska rapporten ska ha blivit färdig.

Den mordmisstänkte 35-årige mannen fanns med via länk från häktet i Mariestad med sin försvarare Inger Rönnbäck vid sin sida. Enligt P4 Skaraborg säger hon att mannen fortfarande förnekar brott och tycker inte att han längre ska vara häktad.

– Ett stort antal personer är hörda och två andra misstänkta är släppta, säger försvararen enligt radiokanalen och menar att då det inte funnits skäl att hålla de andra häktade borde det inte heller finnas det för 35-åringen.

Vill inte påverkas av sommartider

P4 Skaraborg rapporterar att hon också anser att om mannen ska vara fortsatt häktad så ska det bara handla om två veckor för att sätta press på utredningen och att häktningstiden inte ska påverkas av att det är semestertider.

Men tingsrätten gick alltså på åklagarens linje och bestämde att mannen skulle vara fortsatt häktad, då man anser att det finns risk för att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen på fri fot.

Man beslutade också att mannen ska vara häktad i fyra veckor, precis som åklagaren önskade. Nu har man fram till den 25 augusti på sig att väcka åtal.

 Han ska vara fortsatt häktad, det finns risk för att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen. Det finns skäl för häktning anser tingsrätten och åklagaren får tillstånd att ålägga restriktioner, tingsrätten beslutar om yppandeförbud.

Ny teknisk bevisning

Annette Olsson har menat att ny teknisk bevisning har stärkt misstankarna mot 35-åringen och berättar att utredningen just nu består av framför allt analyser av spår och att de resultat som kommit gör att misstankarna har stärkts.

35-åringens försvarare, Inger Rönnbäck, menar däremot att det kommit fram uppgifter i utredningen som talar till mannens fördel.

– Jag har via en del kontakter förstått att det förhåller sig på det viset. Jag väntar med spänning på att få veta vad den fortsatta utredningen har visat, säger advokat Inger Rönnbäck, till TT.