Stor oro. Flera Angeredsbor känner sorg och oro efter gatuköksmordet i går. Den mördade mannen beskrivs som en populär profil i området och polisen utreder nu vad som kan ligga bakom dådet. Foto: Jonas Fridolph, Jan Wiridén
Stor oro. Flera Angeredsbor känner sorg och oro efter gatuköksmordet i går. Den mördade mannen beskrivs som en populär profil i området och polisen utreder nu vad som kan ligga bakom dådet.  Foto: Jonas Fridolph, Jan Wiridén

Misstänkta motivet: Bråk om spelmaskiner

Publicerad

Ännu finns ingen misstänkt för mordet på mannen som hittades död i sitt gatukök i Angered.

Polisen utreder nu om de spelmaskiner som placerades ut i gatuköket, mot delägaren vilja, kan vara ett tänkbart motiv bakom dådet.

– Jag har känt stor oro över detta, sa en av gatuköksägarna i en personutredning under ett åtal kopplat till spelmaskinerna.

Personutredningen gjordes med anledning att en av männen som ägt kiosken i Angered tidigare åtalats för brott mot lotterilagen för att ha haft två-fyra spelautomater i gatuköket. Maskinerna och kontant- hanteringen i kiosken är två av spåren som utreds efter mordet på mannen i kiosken på onsdagskvällen.

Utsatt för brandattentat

En del av gatukökets gästdel har avsatts till maskinerna och hade enligt en tidigare utredning hyrts ut mot kioskinnehavarnas vilja.

– Jag ville inte ha maskinerna där och litade inte på killarna i spelbolaget, har en i personalen sagt till myndigheterna.

I samband med utredningen berättade personen vidare att gatuköket utsatts för ett brandattentat som påtryckningsmedel.

Polisen utreder nu om de spelmaskiner som placerades ut i gatuköket, mot delägaren vilja, kan vara ett tänkbart motiv bakom dådet.

Enligt polisen fanns det dock ingen känd hotbild mot den mördade mannen, som aldrig dömts för något brott.

Polisens brottsspaningsteori är att det var ett rån som gick över styr, framför allt då det varit allmänt känt att gatuköket inte accepterade kortbetalningar utan enbart kontanter.

Vittnesuppgifter talar om att flera personer setts springa från gatuköket i anslutning till att polisen fick larmet strax efter klockan 20 på onsdagskvällen. Kort därefter hittades mannen vars liv inte gick att rädda.

– Den tekniska undersökningen är genomförd, men inte sammanställd. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad, så man kan nog tänka sig att vi lägger mer arbete på det. Den släpper vi inte förrän vi vet att vi kan få fram allt som går, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson under torsdagen.

Populär profil

Den mördade mannen beskrivs i den tidigare utredningen som en mycket populär profil i Angered. En orsak är att han till exempel tagit emot många unga praktikanter i sin affärsverksamhet och på så sätt fått många goda vänner.

Enligt uppgifter till GT blev det inte mycket fritid över till annat än familjen och församlingen för den mördade mannen - då han varit aktiv i en kyrka.

Polisen är fortsatt mycket intresserade av tips från allmänheten som kan leda till att mordet klaras upp. Vet du mer? Hör av dig till polisen på 11414.

Ingemar Nilsson
Ingemar Nilsson
Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER