Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Broderns Facebook-
sida har stängts ned

På kvinnans Facebooksida fanns bilder från parets bröllop.
Foto: Facebook
De två bröderna som sitter anhållna finns båda på Facebook.
Foto: Facebook
På kvinnans Facebooksida fanns bilder från parets bröllop.
Foto: Facebook
En av bröderna grips av svensk polis.
Foto: Alex Ljungdahl
Den andra brodern grips.
Foto: Alex Ljungdahl

VILNIUS. De två bröderna sitter anhållna, misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Men på måndagsmorgonen rensades tidigare öppna bilder från den yngre broderns Facebooksida - innan kontot kort därefter plockades ned helt och hållet.

På de övriga två anhållna personernas sidor syns ett flertal bilder från det området där polisen arbetat hårdast i sökandet efter Lisa Holm.

De två bröderna som sitter anhållna finns båda på Facebook, sajten är lika populär i Litauen som på andra platser.

Den äldre av bröderna har där angett att han bor i Blomberg i Sverige. Den 35-årige litauern gifte sig sommaren 2012 med en 34-årig kvinna som även hon sitter anhållen.

Hon kommer enligt Facebooksidan från en stad i nordöstra Litauen.

Hon har ett ryskt namn och det mesta av innehållet på hennes sida är på ryska. Cirka fem procent av Litauens befolkning är ryssar, en betydligt mindre andel än i de andra bägge baltiska staterna, Estland och Lettland

Den yngre av bröderna, 31 år, sitter frihetsberövad. Samtidigt var någon aktiv på hans Facebookkonto på måndagsmorgonen och raderade information och flera bilder som tidigare legat uppe för allmän beskådan. Kort därefter, strax före 9-tiden på morgonen fanns profilen inte längre kvar överhuvudtaget.

31-åringen kommer enligt informationen som fanns tillgänglig på sidan från en stad i norra Litauen. Bägge bröderna skriver att de har gått ut grundskolan men anger inte någon högre utbildning.

Aktiv efter försvinnandet

Alla tre finns på Facebook och det är den yngre av bröderna som har varit mest aktiv. Han lade ut ett par poster så sent som i onsdags, tre dagar efter att Lisa Holm försvann.  Dels delade han en dansvideo, dels delade han en efterlysning från en bekant som fått en fritidsdpryl stulen.

Han är också gift och har lagt ut mängder av bilder, bland annat på byggarbeten i Sverige. På många av dem finns även en kvinna och en liten pojke. Kvinnan syns på bilder tagna i närheten av kafét där Lisa Holm arbetade och sågs sista gången i livet.

Mannen länkar även till humoristiska videofilmer och en populär litauisk talangjakt på tv.

Den 35-årige äldre brodern är betydligt mindre aktiv och har bara lagt ut två offentliga bilder på sig själv, däribland bröllopsbilden.

Paret gifte sig i slutet av juli 2012 och har fått flera gratulationer.  De förlovade sig i juni det året, även det något som noteras på Facebook.

Inte heller hustrun är särskilt aktiv. Där finns mest länkar till spel, en uppdatering av profilbilden.