Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskerad man våldtog kvinna i 20-årsåldern

Skedde i Strömstad i natt.
Här inträffade händelsen:
Foto: Google Maps
Polisens presstalesperson, Peter Adlersson.
Foto: POLISEN / POLISEN

En kvinna i 20-årsåldern har våldtagits av en okänd maskerad man i Strömstad.

Hon fick hjälp att larma polis av en förbipasserande.

– Vi har varit på plats med bland annat spermahund och polispersonal, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

Klockan 00.52 på lördagen larmades polisen om att en kvinna blivit våldtagen och överfallen i området Tången i Strömstad.

Gärningsmannen var maskerad. 

– Kvinnan tar kontakt med en person som bor i området där och den här personen får larma polis. Hon berättar att hon blivit överfallen och våldtagen i närheten av en man som var maskerad och okänd för henne. Hon är naturligtvis väldigt uppriven, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning.

Vädjar om tips

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen i området Tången, och gör en teknisk undersökning. Ingen är gripen i ärendet.

– Vi har varit på plats med bland annat spermahund och polispersonal, säger Peter Adlersson.

Polisen ber om tips i ärendet.

”Om någon har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen kontakta polisen på 114 14. Ingen ytterligare information kommer för närvarande att lämnas ut i ärendet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.
Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige.