Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt utsläpp i Skandiahamnen

Räddningstjänsten har larmats till Skandiahamnen i Göteborg om ett misstänkt utsläpp av ett farligt ämne.

– Något har droppat från ett fartyg, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm.

Strax efter 21.30 meddelar räddningstjänsten att läckan har tätats och att det rör sig om ett frätande ämne.

Larmet om ett misstänkt läckage av ett farligt ämne från ett fartyg i Skandiahamnen i Göteborg kom strax efter klockan 19 på fredagskvällen.

– Något har droppat från ett fartyg. Det är oklart om det är har droppat i vattnet, på båten eller på land, säger Jonathan Jansson, teamledare vid SOS Alarm.

Räddningstjänsten är på plats med nio enheter.

– De är för att täcka alla behov som kan finnas. Några arbetar med att indikera ämnet, och om det skulle vara något ska vi kunna sanera. Det finns även med en livräddande styrka om det skulle behövas, uppger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Strax efter 20.30 uppger räddningstjänsten att det fortfarande är oklart vad det handlar om för ämne som kan ha läckt ut. 

Hon konstaterar att det kan ta tid att komma fram till vad det handlar om.

Polisen har varit på plats för att biträda räddningstjänsten. 

Vid 21.30-tiden meddelar räddningstjänsten att läckan är tätad.

– Vi har lagt ut ett absorberingsmedel för att suga upp den vätska som läckt ut. Vätskan har hamnat på fartyget nedanför en container. Det är någon orm av frätande medel men vi vet inte exakt vad, säger Sara Rosenquist.