Misstänkt skjutning mot hyresfastighet

Publicerad

Skott ska ha avlossats mot en hyresfastighet i Jönköping och orsakat skador på entrédörren.

— Det har skjutits mot en entrédörr i ett flerfamiljshus. Kriminaltekniker har varit ute på platsen och vi jobbar vidare under dagen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen till Jönköpings-Posten.

Larmet kom in till polisen vid klockan halv två på natten. Under söndagen kommer polisen att göra en analys av vilka som bor i fastigheten och om det finns en hotbild mot någon av dem.

– Vi har ingen målsägande nu, och vi har ingen känd hotbild mot någon som vi känner till där, säger Mikael Ehne till TT. 

På plats kunde polisen alltså konstatera att någon sannolikt avlossat skott mot entrédörren. Polisen uppger för JP att vissa fynd gjorts på platsen och att man har teorier om vilket sorts vapen det kan handla om. Dessa uppgifter delar polisen dock inte med sig av. 

Ingen person har gripits

Ingen person är gripen med anledning av händelsen, som inledningsvis utreds som vapenbrott och skadegörelse.

Polisen kommer under dagen att undersöka vidare vilka som bor i huset för att utreda om skotten kan ha riktats mot en speciefik person. Polisen är också intresserade av eventuella vittnesuppgifter. 

–  Iakttagelser är alltid viktigt för oss att få in. Någon kanske har reagerat på något eller sett någon åka från platsen eller liknande. Kontakta oss i så fall och låt oss värdera om det är något att följa upp, avfärda det inte själv, säger Lars-Göran Nilseryd till JP. 

Polisens tipstelefon nås på 114 14. 

Relaterade ämnen
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER