Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt serierånare gripen i Göteborg

17-åringen greps misstänkt för rån.

En 17-årig pojke greps i natt misstänkt för ett rån och ett rånförsök i Göteborg.

Nu utreder polisen om 17-åringen, som var efterlyst, kan vara en serierånare.

Några minuter i ett under natten mot lördagen kom det första larmet om ett rån på Andra Långgatan i centrala Göteborg.

– Det var en kille som blivit rånad på plånboken. Hans flickvän hade blivit bestulen på mobilen, men den tappade rånaren när han sprang från platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Drygt en och en halv timme senare stoppades en patrull av en man i närheten av Vasaparken, som nyss blivit rånad på sin halskedja. Rånaren hade ryckt av honom halsbandet och sprungit därifrån.

Kort senare greps 17-åringen, misstänkt för att vara rånaren. I hans väska hittades halskedjan och ytterligare misstänkt stöldgods, enligt polisen.

– Fynden gör att man kan misstänka att han utfört fler rån under kvällen och natten. Det kan vara personer som rånats som inte anmält det än, säger Christer Fuxborg.

17-åringen, som misstänks för rån och försök till rån, var på rymmen från ett behandlingshem för unga och efterlyst, enligt polisen.

Rån, misshandel och sexualbrott • Brå:s statistik över anmälningarna