Här hittades den döde mannen i brandresterna av sitt hus.
Här hittades den döde mannen i brandresterna av sitt hus.

Misstänkt mordbrand upp i hovrätten

Publicerad

I mars friades två män, 34 och 22 år gamla, som var misstänkta för mord och mordbrand Uddevalla tingsrätt.

Man kunde inte fastställa hur mannen dött.

I dag tas fallet med mordbranden i Hässleröd upp i hovrätten i Göteborg igen.

Det var den 6 oktober förra som en 41-årig man hittades död efter en brand i sitt hus i Hässleröd i Uddevalla.

Mannen var fjättrad med tejp till händer och fötter och ska ha blivit knivhuggen och slagen med hammare innan mannen och huset stacks i brand. Mannen hittades efter något dygn i brandresterna.

Nekat hela tiden

Två män, nu 34 och 22 år gamla, åtalades för mordet men friades senare för dådet.

Tingsrätten konstaterade i sin dom att det stod ställt utom allt tvivel att det inte var fråga om en olyckshändelse eller att han själv försatt sig i situationen.

De båda misstänkta männen nekade hela tiden till brottet och försvarsadvokaten hävdade att det inte fanns något som kopplade dem till brottet.

Ny bevisning

Anledningen till att målet tas upp i hovrätten är att åklagaren Viktoria Karlsson kommer med viss ny bevisning i form fler analyser av beslagtagna kläder.

– Jag menar att åklagarens talan i det här målet inte räcker till, säger advokaten Pia Liljeholm, till P4 Väst. Det har varit min bedömning från första stund.

Hon tror att utfallet i hovrätten blir det samma som i Uddevalla tingsrätt, det vill säga att männen frias för mord och mordbrand.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER