Misstänkt mordbrand på flyktingboende

Publicerad

En förskola som byggs om till flyktingboende i Kungsbacka sattes i brand på tisdagsmorgonen. 

Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Hade inte räddningstjänsten lyckats släcka i tid hade hela byggnaden brunnit ner, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg. 

Det är andra gången som byggnaden drabbas av brand, uppger SVT Nyheter Halland

Polisen fick larmet om branden klockan 06.46 på tisdagsmorgonen. 

Byggnaden har fram till nyligen använts som förskola men håller nu på att byggas om till flyktingboende, enligt polisen. 

– Det tog fyr i gaveln på byggnaden, säger Thomas Fuxborg. 

 

LÄS MER: Brand på planerat flyktingboende

 

MIsstänkt mordbrand

Vid 07.30-tiden spärrade polisen av fastigheten och en teknisk undersökning kommer att göras under dagen. 

– På grund av att det ska bli ett flyktingboende i de här lokalerna har vi upprättat en anmälan om mordbrand, säger Thomas Fuxborg. 

Räddningstjänsten fick initialt uppgifter om att det rörde sig om ett automatlarm. När brandmännen, som ryckte ut från tre stationer, kom fram till platsen slog lågor ut från väggarna. 

"Öppna lågor"

– Vi får in det som ett automatlarm och får på vägen ut reda på att det brinner i gaveln. Det var öppna lågor. Hela byggnaden hade nog varit i fara om vi inte hunnit släcka i tid, säger Hans-Olof Allgulin vid räddningstjänsten. 

Räddningstjänsten lyckades begränsa elden till byggnadens gavel. 

– Nu är den släckt, säger Allgulin till GT vid niotiden på tisdagsmorgonen. 

Så sent som för ett år sedan brann det i byggnaden. Också då misstänktes elden vara anlagd, rapporterar SVT. 

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER