Den döda personen hittades på Saltholmen. Foto: HENRIK JANSSONDen döda personen hittades på Saltholmen. Foto: HENRIK JANSSON
Den döda personen hittades på Saltholmen. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSONPolisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSON
Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Foto: HENRIK JANSSON

Död person hittad på Saltholmen

Publicerad

En död person hittades på Saltholmen i Göteborg vid 13.30-tiden på lördagen.

Polisen upprättade inledningsvis en anmälan om mord alternativt dråp – en anmälan som senare kunde avskrivas.

Det var vid 13.30-tiden på lördagseftermiddagen som polisen fick ett samtal om att en avliden person hittats utomhus vid Saltholmen i Göteborg.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen inledde inledningsvis en utredning om mord alternativt dråp. När den tekniska undersökningen var genomförd kunde alla brottsmisstankar emellertid avskrivas.

Polisen vill i nuläget inte uttala sig om vad som ligger bakom dödsfallet.

Personen som hittatdes död ska ha synts i området redan på fredagskvällen enligt larmaren.

Jens Andersson

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER