Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20. Foto: LÄSARBILDTillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20. Foto: LÄSARBILD
Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20. Foto: LÄSARBILD
Polisen gjorde tillslaget mot Bandidos officiella hangaround-lokal.Polisen gjorde tillslaget mot Bandidos officiella hangaround-lokal.
Polisen gjorde tillslaget mot Bandidos officiella hangaround-lokal.

Misstänkt knarkkurir fast i Bandidoshärva

Publicerad

Förra veckan slog polisen till mot mc-gänget Bandidos officiella hangaround-lokal i Vara kommun.

Två män sitter häktade och ännu fler är misstänkta i utredningen som rör narkotikabrottslighet.

En av de häktade männen erkänner att han transporterat 60 gram kokain mellan säljare och köpare.

Det var den 14 december som polisen slog till mot lokalen som ligger längs E20 i Vara kommun. Lokalen tillhör Bandidos officiella hangaroundklubb Bear Jaw MC Skara, även om lokalen ännu inte står klar.

Flera personer greps i samband med husrannsakan.

Dagen innan, på Luciakvällen, greps och anhölls två personer i samma mål. De sitter nu häktade, misstänkta för narkotikabrott. Totalt är fem personer misstänkta, 

Erkänner: Agerade knarkkurir

En av de häktade, en man i 40-årsåldern, erkänner enligt ett häktningsprotokoll att han transporterat 60 gram kokain mellan säljare och köpare.

– Åklagaren gör gällande att det förekommit ett antal ytterligare överlåtelser under hösten. Dessa förnekar han bestämt, säger mannens advokat Staffan Uvabeck, till Nya Lidköpings-tidningen som tidigare rapporterat om häktningarna.

Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20.Foto: LÄSARBILD

Enligt häktningsframställningarna har narkotikabrottsligheten pågått från och med början av september fram till att männen anhölls. Men åklagare Jenny Karlsson vill inte gå ut med några detaljer.

– Jag kan inte gå in på det. Men jag kan konstatera att det är misstänkta för narkotikabrott under den här tiden, säger hon.

Har brotten koppling till Bandidos-sfären?

– Jag kan inte kommentera det än. Men det är riktigt att vi har gjort en husrannsakan där. Husrannsakan är gjord i samma ärende, säger Jenny Karlsson.

Häktad tillhör mc-klubb

Enligt Staffan Uvabeck har hans klient inte koppling till den aktuella klubben i lokalen där tillslaget gjordes. Däremot tillhör han en annan mc-klubb, säger Uvabeck.

Den andre häktade mannen förnekar brott helt, uppger hans advokat Pontus Ljunggren.

– Det är ingen hemlighet att han absolut förnekar delaktigt i detta. Jag tycker att det är extremt tunt med bevisning. Jag menar att det inte finns något av substans, säger Ljunggren.

Bandidos.Foto: GT

Åklagare Jenny Karlsson vill varken bekräfta eller dementera om fler personer kan komma att gripas.

– Förundersökningen pågår för fullt med förhör och andra åtgärder, säger hon.

Så sent som i september kunde GT avslöja att Bandidos i Västsverige fått tillökning i form av den nya officiella hangaroundklubben Bear Jaw MC Skara. 

Klubben huserade tidigare i Skara, men har nu alltså sin verksamhet i den aktuella lokalen i Vara som fortfarande är under renovering.

 

LÄS MER: Flera gripna efter tillslag mot mc-klubb 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER