Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt knarkkurir fast i Bandidoshärva

Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20.
Foto: LÄSARBILD
Polisen gjorde tillslaget mot Bandidos officiella hangaround-lokal.

Förra veckan slog polisen till mot mc-gänget Bandidos officiella hangaround-lokal i Vara kommun.

Två män sitter häktade och ännu fler är misstänkta i utredningen som rör narkotikabrottslighet.

En av de häktade männen erkänner att han transporterat 60 gram kokain mellan säljare och köpare.

Det var den 14 december som polisen slog till mot lokalen som ligger längs E20 i Vara kommun. Lokalen tillhör Bandidos officiella hangaroundklubb Bear Jaw MC Skara, även om lokalen ännu inte står klar.

Flera personer greps i samband med husrannsakan.

Dagen innan, på Luciakvällen, greps och anhölls två personer i samma mål. De sitter nu häktade, misstänkta för narkotikabrott. Totalt är fem personer misstänkta, 

Erkänner: Agerade knarkkurir

En av de häktade, en man i 40-årsåldern, erkänner enligt ett häktningsprotokoll att han transporterat 60 gram kokain mellan säljare och köpare.

– Åklagaren gör gällande att det förekommit ett antal ytterligare överlåtelser under hösten. Dessa förnekar han bestämt, säger mannens advokat Staffan Uvabeck, till Nya Lidköpings-tidningen som tidigare rapporterat om häktningarna.

Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20.
Foto: LÄSARBILD

Enligt häktningsframställningarna har narkotikabrottsligheten pågått från och med början av september fram till att männen anhölls. Men åklagare Jenny Karlsson vill inte gå ut med några detaljer.

– Jag kan inte gå in på det. Men jag kan konstatera att det är misstänkta för narkotikabrott under den här tiden, säger hon.

Har brotten koppling till Bandidos-sfären?

– Jag kan inte kommentera det än. Men det är riktigt att vi har gjort en husrannsakan där. Husrannsakan är gjord i samma ärende, säger Jenny Karlsson.

Häktad tillhör mc-klubb

Enligt Staffan Uvabeck har hans klient inte koppling till den aktuella klubben i lokalen där tillslaget gjordes. Däremot tillhör han en annan mc-klubb, säger Uvabeck.

Den andre häktade mannen förnekar brott helt, uppger hans advokat Pontus Ljunggren.

– Det är ingen hemlighet att han absolut förnekar delaktigt i detta. Jag tycker att det är extremt tunt med bevisning. Jag menar att det inte finns något av substans, säger Ljunggren.

Bandidos.
Foto: GT

Åklagare Jenny Karlsson vill varken bekräfta eller dementera om fler personer kan komma att gripas.

– Förundersökningen pågår för fullt med förhör och andra åtgärder, säger hon.

Så sent som i september kunde GT avslöja att Bandidos i Västsverige fått tillökning i form av den nya officiella hangaroundklubben Bear Jaw MC Skara. 

Klubben huserade tidigare i Skara, men har nu alltså sin verksamhet i den aktuella lokalen i Vara som fortfarande är under renovering.


LÄS MER: Flera gripna efter tillslag mot mc-klubb