Polisen har spärrat av området. Foto: LÄSARBILD
Polisen har spärrat av området. Foto: LÄSARBILD

Misstänkt handgranat var leksak: "Plastig"

Publicerad

En misstänkt handgranat hittades under lördagen i Västra Frölunda i Göteborg. Polisen spärrade av området och bombskyddet kallades in. 

– Allmänhet har anträffat vad man tror kan vara en handgranat, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Senare under kvällen konstaterade bombskyddet att det rörde sig om en leksak.

Polisen kontaktades vid 16.27 om att ett misstänkt föremål hittats i Västra Frölunda i Göteborg.

– Allmänhet har anträffat vad man tror kan vara en handgranat, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Nationella bombskyddet larmades till platsen.

Hittades i buskage

Föremålet ska ha hittats utomhus i ett buskage.

– Tittar man på det så ser den plastig ut. Det skulle kunna vara någon typ av leksak. Men för säkerhets skull får experterna komma dit och göra sin bedömning.

Under kvällen kunde bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt. Det visade sig vara en leksak.

– Bombskyddet plockade förvisso med sig den, men de kunde konstatera att det var en leksak, säger Martina Saghamre.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER