Polisen har spärrat av en stor yta runt vårdcentralen i Lilla Edet. Foto: MIKAEL BERGLUNDPolisen har spärrat av en stor yta runt vårdcentralen i Lilla Edet. Foto: MIKAEL BERGLUND
Polisen har spärrat av en stor yta runt vårdcentralen i Lilla Edet. Foto: MIKAEL BERGLUND
Nationella bombskyddet är på plats. Foto: MIKAEL BERGLUNDNationella bombskyddet är på plats. Foto: MIKAEL BERGLUND
Nationella bombskyddet är på plats. Foto: MIKAEL BERGLUND

Väska tejpad med utstickande trådar

Publicerad
Uppdaterad

Ett misstänkt farligt föremål hittades på en vårdcentral i Lilla Edets kommun under tisdagsförmiddagen.

Enligt uppgift från TTEla handlade det om en väska med utstickande trådar tejpad med silvertejp 

Vårdcentralen och Folktandvården som finns i samma hus utrymdes i 4,5 timmar.

Nationella bombskyddet var på plats ungefär klockan 12.30.

– Runt klockan 14 var man klara på plats och hävde avspärrningarna, berättar Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Larmet om det farliga föremålet kom in till polisen vid 09.22. Ett farligt föremål hade då hittats på en vårdcentral i Lilla Edets kommun.

– Personalen på vårdcentralen hittade ett föremål som de tyckte såg misstänkt ut, och kontaktaktade oss, uppgav presstalespersonen vid polisen.

Har evakuerats

Personalen evakuerade sedan självmant.

På plats inledde polis en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp och platsen  spärrades av. 

På den aktuella adressen finns ett antal verksamheter. Bland annat har socialförvaltningen och folktandvården sin verksamhet här.

Samtalen till folktandvården kopplades om och växeltelefonisten som får samtalen berättade:

– Folktandvården i Lilla Edet är utrymd sedan klockan 10 ungefär. De har sina lokaler ovanför vårdcentralen. Akutpatienter hänvisar vi till Trollhättan eller Göteborg tills vidare.

Övriga verksamheter i den stora byggnaden fortsatte som vanligt.

– Vi har inte behövt utrymma. Vi sitter i samma byggnad men bra bit ifrån, uppgav Pernilla Sundemar på socialförvaltningen.

Bombskyddet på plats

Polis vill inte gå ut med vad det är för misstänkt föremål som förorsakat utrymningen. Men lokaltidningen TTEla uppgav att det ska handla om en väska lindad med silvertejp och utstickande trådar som upptäckts inne på vårdcentralen.

Runt klockan 12.30 anlände Nationella bombskyddet eftersom man varit ute på annat uppdrag tidigare. Klockan 13 är man i gång med arbetet på plats.

Runt klockan 14 hade man konstaterat att väskans innehåll inte innehöll sprängämnen eller något annat farligt. Strax därpå hävde polisen avspärrningarna.

– Väskan innehöll inget farligt men utseendet var av det slaget att det kunde tas för en bomb, uppger Stefan Gustafsson utan att gå in på fler detaljer.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER