Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt för överfall på kvinnor - nu är han fångad på bild

GÄRNINGSMANNEN? Den vitklädde mannen till vänster om stolpen fångades av en kamera i september. Senare på natten ska han ha överfallit en ung kvinna på Östra Långgatan. "Vi måste få stopp på honom", säger Inger Ohlsson vid Hallandspolisen. Foto: Polisen
VARBERG. Här är mannen som kan vara skyldig till en rad överfall på unga kvinnor i Varberg.
Han fångades av en övervakningskamera utanför nattklubben Oscars.
- Det är jätteviktigt att få stopp på honom. Annars riskerar de här brotten att förvärras, säger Inger Ohlsson, chef för barn- och sexbrottsroteln i Halland.
I kväll tar tv-programmet Efterlyst upp mysteriet med de sex kvinnoöverfall i centrala Varberg som gäckat polisen det senaste året.
Mannen slår till under fredag- och lördagsnätter när de unga tjejerna är på väg hem från krogen. Han tar tag i dem, kladdar på deras bröst och kroppar. I flera fall har han dessutom tagit struptag på sina offer.
- Vi tror att det rör sig om samma person, säger Inger Ohlsson. Det tyder både signalement och tillvägagångssätt på.

Tog strypgrepp

Det första våldtäktsförsöket inträffade i november förra året. Det senaste i september. Mannen tog då strypgrepp på kvinnan.
Två killar dök upp, räddade tjejen och tog på okänt sätt hand om gärningsmannen medan kvinnan flydde på sin cykel. Kanske skrämde de upp honom eller gav honom så mycket stryk att han valt att ligga lågt på senare tid.
- Vi vill gärna ha kontakt med killarna och veta vad som hände, säger Inger Ohlsson.

Identifierade en person

Kvinnan på cykeln hade varit på nattklubben Oscars i Varberg. Tack vare en övervakningsbild tagen utanför stället kunde kvinnan identifiera en person på bilden som samme man som överföll henne.
- Hon är säker på sin sak, säger Inger Ohlsson. Men bilden är av väldigt dålig kvalitet.

Offren samstämmiga

Enligt de samstämmiga offren är den misstänk- te 170- 175 cen- timeter lång. Han har kort mörkt hår, skäggstubb och markerade kindknotor. Han är 30- 35 år gammal och talar mycket dålig svenska.