Polisen söker efter spår vid Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polisen söker efter spår vid Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Misstänkt för mordet i Ulricehamn avskriven

Publicerad

Den man i 30-årsåldern som tidigare suttit anhållen, misstänkt för mordet på en kvinna i Lassalyckan i Ulricehamn för knappt tre veckor sedan, är inte längre misstänkt.

– Utredningsarbetet har lett till att vi avskriver honom. Det finns inga misstankar kvar mot mannen, säger biträdande åklagaren John Nilsson.

Därmed har utredningsgruppen i dagsläget ingen misstänkt för mordet.

Men Nilsson säger till GT att han är säker på att det finns en mördare.

– Det är min absoluta övertygelse, men jag kan inte berätta varför i dagsläget.

Det var strax efter 18.30 på tisdagskvällen den 24 oktober som polis fick larmet om att en kvinna i 60-årsåldern, bosatt i Ulricehamn, inte hade kommit hem.

Hon hittades samma kväll död i ett skogsparti invid motionsspåret Lassalyckan, misstänkt mördad. 

30-åring anhölls

En man i 30-årsåldern anhölls senare under veckan som skäligen misstänkt för inblandning i mordet. Han förhördes under två dagar men släpptes senare i brist på bevis.

Nu är han alltså avförd från utredningen, vilket P4 Sjuhärad var först med att berätta under måndagseftermiddagen.

Han förklarades fortfarande vara misstänkt, men de misstankarna ska efterhand försvagats.

Kort därefter kom nya uppgifter om att samme man i 30-årsåldern anhållits för ett nytt misstänkt kvinnomord. Denna gång rör det sig om en kvinna i Åre som hittats död i sin lägenhet. 

Släpptes igen

Enligt BT ska mannen ha bott hemma hos kvinnan ett par dagar och de ska även tidigare ha varit bekanta.

Men mannen släpptes återigen på fri fot. Denna gång uppger åklagaren att det troligen inte begåtts något mord i lägenheten.

– Vi följer utvecklingen där uppe, men de får sköta sitt jobb själva. Om det framkommer något som vi skulle behöva ta del av så får vi ta det då, sa Helena Ericsson, spaningsledare för mordutredningen i Ulricehamn då.

Samtidigt meddelade hon att misstankarna mot mannen för mordet i Ulricehamn också mildrats med tiden.

Väntar på provsvar

John Nilsson vill inte kommentera denna närmast osannolika slump.

– Jag har inget att säga om det. Vi fokuserar på den här utredningen.

Vad händer nu?

– Vi jobbar på med full kraft. Vi har mycket kvar att jobba med. Bland annat väntar vi på tekniska provsvar som vi tror kan leda oss vidare. 

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER