Misstänkt för mord med elpistol – släppt

Kvinnan står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för det 18 år gamla mordet.
Foto: Måns Langhjelm / Scanpix

GÖTEBORG. Den 72-åriga änka som misstänks för att ha mördat sin man med en elpistol i Strömstadstrakten 1995 släpps på fri for i väntan på domen.

Klockan 14 stod det klart för rätten att det inte finns skär att hålla henne häktad tills dess att domen faller, skriver bohuslaningen.se.

Det var klockan 14 på måndagen som Uddevalla tingsrätt meddelade att den 72-åriga änka som står åtalad misstänkt på mord på sin make 1995 släpps på fri fot, uppger bohuslaningen.se.

Detta i väntan på att tingsrätten ska fatta beslut och kvinnan döms eller ej. Det finns inte skäl att hålla henne häktad fram tills dess, menar tingsrätten.

Förnekar brottet

Fallet har redan en gång tidigare varit föremål för förundersökning. Detta då änkan ringde in till radioprogrammet Karlavagnen och indikerade att hon tagit livet av sin make. Men utredningen lades ner i brist på bevis.

År 2012 blev fallet aktuellt igen då kvinnans son hörde av sig och sa att hans mor erkänt mordet för honom.

I rättegången har den 72-åriga änkan hela tiden hävdat sin oskuld och nekat till brottet medan åklagare Stefan Lind är övertygad om att kvinnan tog livet av sin make med en elpistol.