Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt för bombhot mot arena har släppts

Sammanlagt fick ett par hundra personer evakueras efter bombhotet. Foto: Jonas Larsson/Sveriges Radio P4 Skara

I måndags ringdes ett bombhot in till Skövde Arena. Senare samma dag kunde en man i 25-årsåldern gripas, misstänkt för grovt olaga hot mot grupp.

Mannen anhölls misstänkt för brottet, men under torsdagen släpptes han på fri fot, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Under måndagen ringde en man och påstod att han hade placerat en bomb på Skövde Arena. Arenan utrymdes och polis kallades till platsen

Arenan innehåller äventyrsbad, motionssim och flera idrottshallar och sammanlagt fick ett par hundra personer evakueras.

Spårade telefonsamtalet

Under måndagseftermiddagen meddelade polisen att ingenting tydde på att hotet skulle verkställas och polisen kunde lämna platsen. Arenan kunde tas i drift igen under måndagseftermiddagen.

En man i 25-årsåldern kunde under måndagen gripas misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. 

– Man har spårat det telefonsamtalet som ringdes in, säger Hampus Sabel, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Skövde till SVT Nyheter Väst.

Mannen har släppts

Mannen anhölls senare och under torsdagen begärde åklagare mannen häktad, vilket avslogs under eftermiddagens häktningsförhandling, skriver SVT.

– Anledningen till att vi yrkade på häktning var att den misstänkte har pekat ut en annan person, som ska ha ringt in det här hotet. Vi ville kunna förhöra den utpekade utan att den misstänkte skulle kunna ha någon kontakt med den personen, säger Hampus Sabel, till SVT.

Mannen är dock fortfarande misstänkt, men nekar till brott, skriver SVT.