Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt bombväska hittad hos Myrorna

Foto: Roger Lundsten

En misstänkt väska hittades vi en klädcontainer vid Myrornas butik i Angered.

Polisens bombtekniker desarmerade bomben och vid 17-tiden var avspärrningarna hävda.

- Det är inte längre någon risk för en explosion, säger Ulf Edberg, presstalesman på polisen i Västra Götaland, till TT.

Det var vid 11-tiden som personal på Myrorna på Storås Industrigata i Angered slog larm.  De hade fått in en container med kläder och i den låg en väska som verkade lite märklig.

– Man har sett sladdar, och påsar med något som ser ut som sprängämne, och man har sett knappar, säger Ulf Edberg, också han presstalesman på polisen i Västra Götaland, till TT.

Polisen och bombteknikerna på plats har lyckats skilja sprängmedlet från tändmedlet i den väska som hittades 15-20 meter från hjälporganisationen Myrornas lokal.

Hela fastigheten utrymd

Polisen utrymde hela industriområdet, i vilket det finns både butiker och kontor.

- I ett sådant här läge måste vi göra allt för att människor inte ska bli skadade, säger Ulf Edberg, även han presstalesman vid polisen.

Förutom ett stort antal polispatruller var även ambulanser och räddningstjänst på plats.

Vid 17-tiden var avpärrningarna hävda. Det finns i nuläget ingen motivbild till varför sprängladdningen placerats på platsen.

- Det finns mig veterligen ingen känd hotbild mot varken Frälsningsarmen eller Myrorna, säger Ulf Edberg till GT.se.