Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt biltjuv rammade vägbom under polisjakt

En biljakt ägde rum i Göteborg under tidiga lördagsmorgonen.

En misstänkt biltjuv – som vägrade stanna på polisens signal – rammade en vägbom innan denne kunde stoppas.

Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks nu för flera brott.

Det var under tidiga lördagsmorgonen – vid 05-tiden – som en kortare polisjakt ägde rum i Göteborg, med start på länsväg 190 i Linnarhult.

En polispatrull ville där stoppa en bilförare.

– Han är känd av oss sedan tidigare och vi kände igen honom. Han har inget körkort och har kört drograttfull tidigare, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Föraren vägrade dog stanna, vilket ledde till en biljakt. Den blev dock kortvarig. Föraren rammade en vägbom under jakten, men fick stopp kort därefter.

– Den pågick väl i fem minuter ungefär. Jag vet inte exakt hur man fick stopp på bilen, men kort efter att mannen forcerat vägbommen så fick patrullen stopp på bilen, säger Lippens.

Misstänks för flera brott

Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks nu för en rad brott, bland annat grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning. Senare visade det sig också att den aktuella bilen var stulen, varpå föraren också misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Den här personen sitter i vårt förvar nu, men kommer säker att släppas under dagen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.