Misstanken om mord i Lysekil kvarstår

Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades på onsdagen död i en lägenhet i Lysekil.

Polisens tekniska utredning i bostaden är klar – och misstanken att han mördats kvarstår.

– Mitt tips är att det blir prövning i häktningsfrågan, säger kriminalinspektör Sten-Rune Timmersjö.

I onsdags kväll kallades ambulans och polis till en lägenhet i Lysekil och påträffade en man död.

I lägenheten fanns också en man i 40-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern. De båda är anhållna misstänkta för mord.

– Det är skadorna den döde mannen hade som gör att vi tror att han inte dött naturligt, säger kriminalinspektören Sten-Rune Timmersjö.

På fredagsmorgonen är polisens utredning i lägenheten så gott som klar.

De båda anhållna personerna är fortsatt misstänkta.

– Det ska göras lite andra tekniska undersökningar. Vi ska kolla i närområdet, säger Sten-Rune Timmersjö.

Ska hålla förhör

Åklagaren Eva Johnsson kommer under eftermiddagen eller lördagen bestämma sig för om hon ska begära mannen och kvinnan häktade eller inte.

– Mitt tips är att det blir prövning i häktningsfrågan, säger Sten-Rune Timmersjö.

Eva Johnsson vill inte ge några utförligare kommentarer.

– För närvarande har vi två anhållna och det finns inga ändringar i misstankegraden. Vi kommer fortsätta den tekniska utredningen och hålla förhör under dagen, säger hon.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER