Gabriel Holmdahl, 20, försvann den 14 augusti i år i Lidköping. Foto: Privat
Gabriel Holmdahl, 20, försvann den 14 augusti i år i Lidköping.  Foto: Privat

Missing People redo att söka efter Gabriel

Publicerad

SKÖVDE. Missing people i Skaraborg är redo att hjälpa till att söka efter försvunne Gabriel Holmdahl, 20.

- Men vi har tyvärr för få detaljer kring försvinnandet just nu, säger Oliver Meyner i Skövde, en av de ansvariga för Missing people i Skaraborg.

Oliver Meyner berättar att ledningsgruppen redan nu har gjort en del sökningar men utan resultat.

- Vi utför ingen större skallgång förrän vi fått mer information från polisen, berättar Oliver Meyner.

- Tyvärr saknar vi vittnes- uppgifter, som gör att vi kan söka inom ett mer specifikt område, säger Oliver Meyner, en av de ansvariga för Missing people i Skaraborg.

Behöver konkreta tips

Men så fort det finns konkreta tips är Missing people redo att hjälpa till med sökandet efter försvunne Gabriel.

- Då kan kamraterna i Göteborg dra i gång en sms-kedja och även lägga ut ett upprop på Facebook.

- I Västra Götaland kan vi då nå mellan 4 000-6 000 personer, som är villiga att hjälpa till att leta, säger Oliver Meyner.

Gunnar Ohlson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER