Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misshandlade tiggare – kommer snart åtalas

Det står nu klart att kvinnan kommer att åtalas inom en vecka efter att oprovocerat gett sig på en tiggare i Jönköping.

En tiggare i Jönköping blev oprovocerat misshandlad av en förbipasserande kvinna och händelsen fångades på film.

Nu kan GT avslöja att kvinnan kommer att åtalas inom en vecka.

– Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och ett fall av misshandel. Jag tror att det var en kniv inblandad i det första fallet, säger åklagare Anders Brokelind.

Den 7 februari publicerade GT ett klipp som där den 16-årig Rickard filmat hur en tiggare i Jönköping attackeras av en förbipasserande kvinna.

I filminspelningen ser man hur kvinnan slår och sparkar på den sittande tiggaren och bland annat skriker "Stick härifrån. Åk tillbaka dit du kommer ifrån".

Känd sedan tidigare

Publiceringen genererade i att Jönköpingspolisen gjorde en egen anmälan och med hjälp av tips från allmänheten kunde en kvinna i 50-årsåldern identifieras och delges misstanke om brott.

Nu kan GT avslöja att kvinnan kommer att åtalas inom kort – för flera liknande brott.

– Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och ett fall av misshandel. Jag tror att det var en kniv inblandad i det första fallet, säger åklagare Anders Brokelind.

Han meddelar att åtal mot kvinnan kommer att väckas inom en vecka.

– Den här personen är känd hos oss sedan tidigare och har också dömts för brott tidigare. Jag räknar med att hon åtalas inom de närmsta dagarna.

En del i åtalspaketet

Den misstänkta kvinnan åtalas dock inte för misshandel av tiggaren. Mats Antonsson, kommissarie vid Jönköpingspolisen, förklarar varför:

– Hon är misstänkt för grövre brott och då har händelsen som filmats åtalunderlåtits. Man kan säga att hon döms, men ändå inte för detta brott i och med att det här brottet varken gör till eller från i straffmätningen jämfört med de grövre brotten.

En utredning kring tiggarmisshandeln har gjorts och den blir så att säga en del i paketet när åtal väcks.

– En utredning har gjorts kring den händelse som filmades och jag kan väl säga att hon erkände att hon gjort något dumt, säger Mats Antonsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!