Misshandel med stickvapen – man och kvinna gripna

Publicerad

 

En man och en kvinna i Mullsjö har gripits misstänkta för misshandel.

De misstänks ha misshandlat varandra och båda har förts till sjukhus.

– Skadorna vittnar om att det kan ha varit någon form av stickvapen inblandat, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till JP.

Larmet om misshandeln kom in klockan 03.16 på tidiga söndagsmorgonen från en bostad i Mullsjö kommun. Polis och ambulans larmades till platsen.

– Både mannen och kvinnan hade skador och båda är gripna misstänkta för misshandel, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen Region Öst.

Enligt initiala uppgifter till Jönköpingspolisen så fick mannen föras till akuten medan kvinnan inte var i behov av sjukhusvårt. Men senare stod det klart att både mannen och kvinnan förts till sjukhus för vårt. 

– Det ska inte handla om livshotande skador, säger Bergström.

Misstänkt stickvapen

Enligt Joel Gerdin, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, så misstänker man att ett stickvapen har använts.

– Skadorna vittnar om att det kan ha varit någon form av stickvapen inblandat, säger han till JP.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Presstalespersonen Monica Bergström bekräftar att ett eventuellt tillhygge har varit iblandat.

– Bostaden är avspärrad och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning för under dagen för att försöka klarlägga vad som hänt. Förundersökningen är nu åklagarledd, säger hon.

Det var kvinnan som larmade polisen. Mannen och kvinnan känner varandra sedan tidigare.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER