Miriam Bryant: "Det här är bara början"

Göteborgaren Miriam Bryants röst jämförs
Foto: Per Wissing

GÖTEBORG. Miriam Bryant spås bli Sveriges nästa stora popstjärna.

Hon uppmärksammades genom ett skolprojekt och har nu släppt sitt första album.

- Hade jag vetat detta för ett år sedan hade jag gråtit av lycka, säger Göteborgstjejen.

För ett och ett halvt år sedan var Miriam Bryant som vem som helst - en tjej som gick en musikalutbildning med drömmar om en musikkarriär.

Ett skolprojekt

I dag är drömmen på väg att slå in och hon har kallats Sveriges nästa musikstjärna.

- Det har varit en känslomässig resa. Jag lever i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

I november 2011 hjälpte Miriam Bryant kompisen Victor Rådström med ett skolprojekt. Han gick en musikutbildning och hade i uppgift att ta fram en artist.

- Han ringde och frågade om jag ville vara artisten.

Utsåld turné i Tyskland

De skrev och spelade in tre låtar tillsammans. Redovisningen gjordes inför branschfolk som gillade vad de hörde och sedan drog karusellen i gång.

Miriam Bryant har redan hunnit med en utsåld klubbturné i Tyskland och sedan i slutet av mars finns hennes debutalbum "Raised in rain" i butik. Hon har dessutom blivit jämförd med Adele.

- Jag rycker lite på axlarna. Att jämföras med en som blivit utsedd till världens bästa röst visar ju att man har talang. Men det vore skönt om folk förstod att man var ett eget kitt - jag har min röst och mina texter. Jag vill inte vara en Adele nummer två, jag vill vara Miriam nummer ett.

Hade du förväntat dig detta?

- Aldrig. Absolut inte. Jag är en debutantartist i ett Sverige med jättemånga duktiga debutantartister. Jag förväntar mig inget men jag tror på mig själv. Det här är bara början. Jag väntar på att det ska dra i gång.

"Måste ha stora drömmar"

Miriam Bryant har stora drömmar men är medveten om att det är viktigt att hålla fötterna på jorden.

- Målet är att nå ut till så många som möjligt. En världsturné vore skitballt. Det är klyschigt men man säger ju att man ska sikta mot stjärnorna så når man trätopparna - man måste ha stora drömmar.