Mirakelhunden Alfons överlevde hundattack

Den attackerade hunden Alfons hos veterinären.
Foto: Privat
Alfons med sin matte Marie Zetterling.
Foto: Privat

Efter att hunden Alfons attackerats av en kamphund dödförklarades han av polisen.

Nu kan matte Marie Zetterling berätta att hennes lilla mirakelhund överlevde. 

– Det var en helt oprovocerad attack, säger hon.

Tidigare i veckan rapporterade polisen att en hund i Karlstad blivit ihjälbiten av en annan hund.

– Det var full kalabalik på platsen. En stor okopplad kamphund hade gått till angrepp mot en mindre hund och dess ägare, sa Mats Öhman, pressinformatör vid polisen i Värmland då, i torsdags.


LÄS MER: Hund bet annan hund – en kvinna skadad 


Senare dementerade polisen att hunden var död –  och nu berättar och bekräftar hundens matte Marie Zetterling att Alfons, som han heter, är vid liv.

"Hunden som blev ihjälbiten i Karlstad är inte död! Det var min hund Alfons som blev biten. Han behövde dock åka till djursjukhuset och sys", skriver hon på en hundsida på Facebook.

Maries mamma rastade Alfons

Marie var själv inte närvarande.

– Det var min mamma som var ute med hunden och hon blev också skadad i samband med attacken. Jag kom först till platsen efteråt, säger Marie.

Hon berättar vad det var som ska ha hänt:

– Mamma och Alfons kom gående mot den andra hunden och såg att den var lös. Precis när de har gått förbi varandra så gick den andra hunden till attack mot Alfons. Det var helt och hållet en oprovocerad attack.

Alfons fick sys hos veterinären.
Foto: Privat

"Full kalabalik"

Marie Zetterlings mamma fick följa med polisen till sjukhuset för kontroll av skadan hon fick i samband med attacken.

– Fortfarande försöker vi förstå vad som har hänt. Vi är alla är väldigt skakade av den här traumatiska händelsen, säger Marie.


LÄS MER: Tre personer och en hund till sjukhus efter bilolycka 


Enligt polisen ska kamphundens ägare ha varit berusad. Utöver en anmälan om bristande tillsyn av hund har polisen också skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada och anmälan om ringa narkotikabrott.

Alfons har återhämtat sig en del efter attacken.

– Jag är väldigt glad att Alfons klarade sig just då, men fortfarande vet vi inte vilka konsekvenser det blir på lång sikt. Förhoppningsvis läker alla hans fysiska skador utan komplikationer. Det enda jag vill och hoppas på är att jag får tillbaka samma hund som jag hade innan allt detta hände, säger Marie Zetterling.