Mc-förare förd till sjukhus med helikopter efter krock

Publicerad

En mc har krockat med en mindre lastbil.

Enligt räddningstjänsten är mc-föraren svårt skadad.

– Läget är allvarligt och personen har förts till sjukhus, säger Stefan Olsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Torsby.

Trafikolyckan där en mindre lastbil och en mc krockade inträffade i centrala Torsby vid halv sju på söndagskvällen.

– Det är en oregistrerad crossmotorcykel som har krockat med en budbil, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Enligt Stefan Olsson vid räddningstjänsten i Torsby ska olyckan ha skett i närheten av brandstationen.

– Det är bara 40-50 meter bort så vi sprang dit så fort vi fick larmet.

Enligt Olsson ska motorcykeln av oklar anledning ha kommit in framför den mindre lastbilen.

– Den har träffat mitt i fronten men det är inte riktigt fastställt hur olyckan gick till, säger han.

Flögs med ambulanshelikopter

Föraren av crossmotorcykeln, en man i 30-årsåldern ska ha fått allvarliga skador. Torsby sjukhus ligger i närheten av olyckplatsen och ambulans var snabbt på plats och kunde transportera han till sjukhus.

Där tog man beslutet om att han skulle överföras till Centralsjukhuset i Karlstad. 

– Han har blivit hämtad med helikopter, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen vid 20-tiden på söndagskvällen. 

Enligt Johannesson kan det bli så att någon kan komma att misstänkas för brott.

– Crossföraren hade en hjälmkamera monterad och den kommer vi att ta i beslag. Det kan mycket väl bli så att det rubriceras som vårdslöshet i trafik eller liknande.

På måndagsmorgonen meddelande sjukhuset att mannens tillstånd var fortsatt allvarligt. 

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER