Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minderåriga pojkar misstänks för mord

<p>Mannen i 65-årsåldern hittad död på tisdagen.</p>Foto: Joakim Eriksson
<p>polisen misstänker att han mördats och två minderåriga pojkar misstänks för mordet.</p>Foto: Joakim Eriksson

På tisdagen hittades en man i 65-årsåldern död på sin gård.

Nu har polisen hämtat in två 13-åriga pojkar – misstänkta för mord.

– Det är ytterst ovanligt med så unga personer som misstänks för ett så grovt brott, säger polisens spaningsledare Cecilia Bergsten.

Det var på tisdagen som en avliden man påträffades på en gård i Varbergs kommun efter att en anhörig larmat polisen. Mannen bodde på gården och polisen larmades efter att ett inbrott hade skett i bostaden.

Polisen inledde en förundersökning gällande mord. Nu har man hämtat in två pojkar, båda 13 år, som misstänks för mordet.

– Det är ytterst ovanligt att så unga personer misstänkts för ett så grovt brott som mord. Vi måste metodiskt fortsätta samla spår från brottsplatsen för att få en bild av händelseförloppet. Samtidigt håller vi förhör med pojkarna som nu är omhändertagna av socialtjänsten, säger polisens spaningsledare Cecilia Bergsten till polisens hemsida.

Hittat föremål

De båda minderåriga pojkarna, som inte är bröder, greps i Göteborgsområdet vid 19-tiden på tisdagen. Om de var tillsammans vid gripandet kan polisen inte säga.

Polisen har hittat föremål som kan knyta en av pojkarna till platsen där mannen hittades död. Det finns även vittnesuppgifter som knyter pojkarna till det misstänkta mordet.

– Vi går inte ut med vad det är för föremål vi har hittat, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Nu har socialjouren i Varberg koppats in och de har tagit hand om pojkarna tills de kan överföras till sin hemkommuns socialtjänst.

Hur säkra är ni på att det är de här killarna?

– De är ju misstänkta, säger Tommy Nyman. Sen får vi se hur vi går vidare, måste jobba vidare med vanlig bevissökning.

Vad har killarna själva sagt?

– Vi kommer inte att berätta vad de har sagt.

Om det var pengar som låg bakom mordet är för tidigt att säga men frågan har ställts till de båda pojkarna och polisen är förtegen med vad svaret är.