På hatthyllan ligger en rosa cykelhjälm.
Vid hallspegeln ligger flera glittriga diadem. De tillhör Noor, som bodde i lägenheten för snart ett år sedan.
- Jag vill inte ta bort hennes saker. Det vore som att ge upp, säger Noors mamma Alexandra Vallin.
Polisanmälde omedelbart
Det har nästan gått ett år sedan Alexandra och hennes exman befann sig i en vårdnadstvist och han plötsligt försvann med deras dotter.
I tre veckor visste Alexandra ingenting. Hon polisanmälde händelsen omedelbart, började mejla och kontakta exmakens alla vänner och släktingar och fick till sist veta att de befann sig i Betlehem på Västbanken -utan planer på att återvända till Sverige.
- Det var det jag hade befarat hela tiden, säger Alexandra förtvivlat.
Anmälningar fördubblats
Antalet anmälningar till UD om bortförda barn har mer än fördubblats de senaste sju åren, vilket enligt UD beror på att vi i allt högre grad bildar familj över nationsgränser. När barn förs bort till länder som förbundit sig till Haagkonventionen ökar chanserna att få tillbaka barnet igen markant.
Men Palestina tillhör inte den gruppen av länder.
- När det saknas centrala myndigheter att samarbeta med, får vi försöka med andra diplomatiska vägar. Våra möjligheter blir då ofta beroende av samarbetsviljan hos den bortförande föräldern och landets myndigheter, säger Linn Duvhammar på UD:s presstjänst.
Vid två tillfällen har Alexandra besökt sin dotter i Betlehem.
- Jag kan inte ens sätta ord på hur det kändes. Noor var jätteglad, men hade börjat tappa sin svenska, säger Alexandra.
Trots att Alexandra träffade sin dotter kan hon inte ta med sig henne hem igen.
Internationellt efterlyst
Även om exmaken är internationellt efterlyst och Alexandra, enligt ett beslut i tingsrätten, ensam har vårdnaden om Noor, skulle en liknande tvist i Palestina troligen sluta med att pappan fick vårdnaden.
- När det gäller länder som inte är med i Haagkonventionen kan man generellt säga att även om bortförandet var olagligt, kan det enligt landets lagar vara lika brottsligt att försöka ta tillbaka barnet, säger Linn Duvhammar på UD.
Men Alexandra vägrar att ge upp och hon är besviken på hur svenska myndigheter har hanterat ärendet.
JO-anmält
Nu har hon dessutom JO-anmält polisen och Familjerätten för att de ingrep så sent.
GT har försökt nå pappans advokat, men utan resultat.
VÄGRAR ATT GE UPP. Alexandra Vallin fortsätter att kämpa för att få hem sin femåriga dotter. "Noor är glad, busig och smart. Det här är så fruktansvärt", säger hon.