Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Miljonregnet över Håkan Hellström

Håkan Hellström spelar på Ullevi fredag och lördag kväll. Foto: / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Förra året slog Håkan publikrekordet två gånger om. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Håkan Hellström avslutar superturnén med dubbla Ullevispelningar – sen tar han en paus från musiken.

Men miljonerna fortsätter att regna över Håkan Hellström – artisten väntas dra in drygt 50 miljoner kronor bara på spelningarna i Göteborg.

Då tillkommer intäkterna från hans sommarturné.

– Omkring 300 000 personer kommer ha sett Håkan spela innan sommaren är slut, säger Niklas Westergren som är marknadschef på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige.

Det uppskattas att Håkan Hellström kammade hem 50 miljoner kronor i vinst förra året när 140 000 fans vallfärdade till Ullevi under två kvällar.

Publiken fick då se hemmasonen spräcka sitt eget publikrekord från 2014 som låg på 69 349 åskådare. Det lyckades han med redan den första kvällen då hann trollband 70 091 åskådare – en siffra som ökade till 70 144 kvällen därpå.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Håkan Hellström på Ullevi 

Håkan Hellström under en av förra årets konserter på Ullevi. Foto: ANDERS YLANDER

Till i år har Håkan Hellström lagt i ännu en växel och har kuskat land och rike runt med sin "Rullande åska"-turné. Totalt 13 speldatum ska avverkas och det sista stoppet är just Göteborg där han på fredag och lördag genomför två spelningar på Ullevi. Men något nytt publikrekord lär det inte bli.

– Det kommer inte bli någon rekordsiffra och det har vi inte varit ute efter då vi i stället valde att turnera runt i Sverige. Men det kommer vara i princip fullt, säger Niklas Westergren inför Ullevi-konserterna.

Kassaklirret: 51 miljoner kronor

Att han ger sig ut på en turné kan ha att göra med att han i våras annonserade att han kommer ta en paus från musiken.

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det, har Håkan Hellström tidigare sagt i en intervju med Svenska Dagbladet. 

 

LÄS MER: Miljonregnet över Håkan Hellström 

 

Håkan Hellströms sommarturné avslutas på Ullevi i Göteborg. Foto: ANDERS YLANDER

Och efter sommarens spelningar lär han nog inte ligga sömnlös över obetalda räkningar. Under sina konserter i bland annat Malmö, Karlstad, Umeå och dubbla spelningar i både Stockholm och Göteborg så väntas omkring 300 000 personer ha sett Hellström när sommaren är slut, enligt Niklas Westergren. 

Priset per biljett varierar mellan allt från 425 kronor till exklusiva guldbiljetter för 2590 kronor. 

Enligt Westergren har över 120 000 biljetter sålts till spelningarna i Göteborg och multiplicerat med det billigaste biljettpriset så landar summan på 51 miljoner kronor – lågt räknat. Summan är baserat på lägsta biljettpris.

"Bryr mig inte om ekonomi"

Efter Ullevi-konserten 2014 redovisade Håkan Hellströms bolag Tro & Tvivel AB en vinst på omkring 30 miljoner efter finansnetto, bara spelningen på Ullevi i sig gav mellan 23–28 miljoner kronor.

De senaste siffrorna är från räkenskapsåret 2015 då han inte genomförde någon större spelning. Ändå ökade bolagets tillgångar från 46,3 till 52,8 miljoner kronor. Håkan Hellström har tidigare sagt att han inte bryr sig om den ekonomiska biten.

 

LÄS MER: Så mycket tjänar Håkan Hellström på sina konserter 

 

– Jag bryr mig inte om ekonomi, jag tycker bara det är trist. Men det är klart att det är grymt, det bästa är ju att kunna leva på det man tycker om, berättade han för Expressen.

Inför sommarens turné skrev Hellström dessutom kontrakt med den tyska konsertjätten FKP Scorpio som bland annat står bakom Bråvalla där han gjorde en spelning inför 30 000 åskådare.

Håkan Hellströms ekonomi

Tro & Tvivel AB:s resultat efter finansnetto:

2015: +1,7 miljoner kronor

2014: +30,7 miljoner kronor.

2013: +4,7 miljoner kronor.

2012: +8,1 miljoner kronor.

2011: +8,4 miljoner kronor.

 

Tro & Tvivel AB:s omsättning:

2015: 3,7 miljoner kronor

2014: 34,3 miljoner kronor.

2013: 6 miljoner kronor.

2012: 9,8 miljoner kronor.

2011: 9 miljoner kronor.

Vad tycker du om Håkan Hellströms musik?