Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonkostnader efter anlagd brand i skola

Västerskolan i Uddevalla.Foto: Uddevalla kommunn

Flera månader efter att en brand anlades på Västerskolan i Uddevalla pågår fortfarande renoveringen.

Kostnaden beräknas landa på 2,5 miljoner kronor i slutändan, skriver Bohusläningen.

– Det är kostsamt med bränder, säger Christian Olsson, fastighetsförvaltare vid Uddevalla kommun, till tidningen.

Det blev rejäla skador i Västerskolan efter en brand på två toaletter i september. Skolan fick i samband med det utrymmas.

Bränderna var anlagda genom att någon tänt eld på pappersrullar, och polisen påbörjade en utredning om misstänkt mordbrand. Men den fick läggas ner då det saknades bevis för att kunna binda någon till brottet.

Bohusläningen skriver att utöver toaletterna fick sex klassrum och två arbetsrum sot- och rökskador. Även taket i korridoren förstördes.

Kostnaden: 2,5 miljoner kronor

Nu, fem månader senare, kan bara ett av klassrummen användas. Saneringsarbetet i skolan har pågått så sent som fram till förra veckan.

– Vi påbörjade sanering samma kväll som branden uppstod men det har varit betydligt mer skadat än vad man trodde från början, säger Christian Olsson, fastighetsförvaltare i Uddevalla kommun, till tidningen.

I samband med saneringen upprustas också skolan, med syftet att skolmiljön inte ska kännas så trång.

Den totala kostnaden för det hela kommer, enligt Bohusläningen, att bli 2,5 miljoner kronor.

– Det är kostsamt med bränder och väldigt olyckligt när det händer. Men i samband med arbetet förbättrar vi arbetsmiljön för eleverna och lärarna samtidigt som vi ökar säkerheten på skolan, säger Christian Olsson till tidningen.