Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardärshustrun Hillevi har begravts i Kalifornien

Hillevi och David Saperstein.Foto: INSTAGRAM
Hillevi Saperstein bodde först i Bua i Halland men flyttade till USA på 90-talet.Foto: INSTAGRAM

Svenskan Hillevi Saperstein, gift med den amerikanske mångmiljardären David Saperstein, dog utanför ön Anguilla i Karibien under en familjesemester.

Nu har begravningsceremonin hållits vid Mount Sinai Simi Valley, en judisk begravningsplats i Kalifornien, rapporterar sajten Radar Online.

Hillevi Saperstein och maken David åkte tillsammans med sina två barn till Anguilla i Karibien för att fira jul och nyår.

Den 2 januari avled hon ombord på en lyxyacht, enligt flera av varandra oberoende uppgiftslämnare. Hon blev 45 år.

Hon dog av en hjärtinfarkt, enligt vännen Henrik som GT tidigare talat med. 

Polisen på Anguilla har bekräftat dödsfallet.

Begravningsceremoni i Kalifornien

Nu har begravningsceremonin hållits, rapporterar den amerikanska sajten Radar Online. 

Kapellet.Foto: Mount Sinai Memorial Parks And Mortuaries
Kapellet.Foto: Mount Sinai Memorial Parks And Mortuaries

Ceremonin ägde rum i fredags i ett kapell vid Mount Sinai Simi Valley, en judisk begravningsplats belägen utanför Los Angeles i södra Kalifornien.

Uppgiften bekräftas via begravningskapellets hemsida där det framgår att ceremonin ägde rum vid 12-tiden.

Kapellet är byggt i trä och i sten från Jerusalem. De målade glasfönstren i byggnaden anspelar på skapelseberättelsens förlopp om hur Gud skapade världen på sju dagar.

Det var 2007 som Hillevi Saperstein, född Svensson från Bua i Varbergs kommun i Halland, gifte sig med den 33 år äldre amerikanske mångmiljardären David Saperstein, i Los Angeles.

Hillevi och David Saperstein.Foto: FACEBOOK

Hon hade då bott i USA sedan mitten av 90-talet efter att ha flyttat dit tillsammans med sin pappa.

Hillevi Saperstein var ursprungligen familjen Sapersteins barnflicka. Deras förhållande blev känt två år innan giftermålet i samband med att David ansökte om skilsmässa från sin dåvarande fru, svenskan Suzanne Saperstein.

Skilsmässan blev mycket uppmärksammad genom den ekonomiska uppgörelsen mellan de forna makarna.

 

 

David Saperstein föddes 1941 av judiska föräldrar i Baltimore. Han var bilförsäljare innan han skapade en förmögenhet genom Metro Networks, ett företag som förmedlar trafikrapporter. Han sålde livsverket för mer än sex miljarder svenska kronor 1999.

Engagerad profil

Hillevi Saperstein var en känd Varbergsprofil som bland annat engagerade sig i det lokala föreningslivet. Hon har sponsrat Warberg IC, det lokala innebandylaget, och var på besök i staden flera gånger efter flytten.

– Hon var samma människa hela tiden. Hon hade båda fötterna på jorden.

– Det är tragiskt. Hon var ju så ung, och väldigt mån om hälsan. Hon tränade mycket och var noga med allting, har vännen Geta Lööf tidigare sagt till GT.