Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hillevi Saperstein sörjs av vännerna

David och Hillevi Saperstein. Foto: Instagram

Hillevi Saperstein, 45, dog hastigt den 2 januari på lyxresmålet Anguilla i Karibien, där hon tillbringade jul- och nyårshelgerna med sin familj.

Av vänner och bekanta i Varberg beskrivs miljardärhustrun som glad, generös, omtänksam och jordnära.

– Hon var samma människa hela tiden. Hon hade båda fötterna på jorden, säger Geta Lööf som lärde känna Hillevi i hennes ungdom.

Att göra en film om Hillevi Sapersteins liv, om barnflickan som gifte sig med den stilige miljardären men aldrig glömde sina rötter, hade varit lätt. Manuset hade skrivit sig självt. 

Men det hade blivit en film med ett sorgligt slut.

Hillevi Saperstein dog hastigt efter nyårshelgen, endast 45 år gammal. Hon efterlämnar två små barn och sin make, mångmiljardären David Saperstein, 78.

– Det är fruktansvärt. Jag tänker mycket på Hillevi och hennes familj. Hon var så snäll, omtänksam och givmild mot alla, säger en vän till Hillevis svenska familj.

– Det är tragiskt. Hon var ju så ung, och väldigt mån om hälsan. Hon tränade mycket och var noga med allting.

Hillevi och David Saperstein lärde känna varandra när Hillevi jobbade som barnflicka hos familjen Saperstein i USA, dit Hillevi flyttade i slutet av 90-talet.

Det skiljer 33 år mellan de båda, men Hillevi och David fattade tycke för varandra och 2006 ansökte David Saperstein om skilsmässa från sin dåvarande hustru Suzanne – även hon från Sverige.

Året efter gifte sig David och Hillevi i Los Angeles, omgivna av nära och kära.

Hillevi och Davi Saperstein gifte sig 2007 i Los Angeles. Foto: Facebook
Svenska Suzanne Saperstein, David Sapersteins tidigare hustru. Foto: THOMAS ENGSTRÖM / STELLA PICTURES THOMAS ENGSTRÖM

Behöll fötterna på jorden

Dollarmiljardären David Saperstein hoppade av skolan i unga år, började sälja begagnade bilar och gjorde sedermera en förmögenhet på att förmedla trafikrapporter genom sitt företag Metro Network. 1999 sålde han företaget för mer än sex miljarder kronor, uppger Affärsvärlden.

Sedan bröllopet har Hillevi inte behövt tänka på pengar, men det förändrade henne inte som person. Det säger Varbergsprofilen Geta ”Gula gubben” Lööf, som lärde känna Hillevi i hennes ungdom.

– Hon var samma människa hela tiden. Hon hade båda fötterna på jorden. Det var en chock när jag fick höra att hon gått bort, säger han.

Hillevi Saperstein levde ett liv i lyx, bland annat i hemmet i Malibu, Kalifornien. Men hon behöll båda fötterna på jorden, enligt dem som kände henne. Foto: Instagram
Geta Lööf lärde känna Hillevi Saperstein när han dömde innebandy och hon var aktiv som spelare. Foto: Privat

Geta och Hillevi lärde känna varandra genom innebandyn. Geta dömde matcher och Hillevi var aktiv som spelare i Buas damlag. 

– Hon var ganska hårdför, och jag var ju tvungen att visa ut henne då och då. Hon brukade skratta och säga ”inte igen!”, minns Geta.

– Sen jobbade jag som dj på en pub i stan också, där Hillevi var i bland. Hon brukade komma fram och skoja med mig, kallade mig ”jävla domare”. Det var väldigt go stämning mellan oss.

Flytten till USA kom som en överraskning för Geta, som konstaterar att ”det är sådant som händer i livet”. Men Geta och Hillevi höll kontakt via Facebook, och när finansieringen till Getas diktsamling gick i stöpet skickade Hillevi ett bidrag.

– Hon var väldigt generös. En väldigt go människa, säger Geta.

Sponsrade lokalidrotten

Hillevis generositet kom även den lokala innebandyklubben Warberg IC till del. Det berättar Pelle Körberg, som tidigare varit ordförande i föreningen.

– Det var väldigt kul. Hillevi engagerade sig i föreningen och kom och tittade på matcher när hon var hemma. 2009 skänkte hon och hennes man pengar också, berättar han och fortsätter:

– Just då hade vi en damsatsning, där vi ville få upp dem i högsta serien. Det var många som bidrog, men det var viktiga pengar att få in, säger Körberg.

Magnus Svensson jublar i Warberg IC-dressen med Hillevis namn på under en match 2010. Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN

Som tack för stödet fanns Hillevis namn med på två platser på matchtröjan under säsongen 09/10, skriver Innebandymagazinet.

– Klubben och staden ligger mig varmt om hjärtat. Förutom att herrlaget år efter år är bra med i SM-slutspelen så satsar även föreningen på både damerna och ungdomarna och alla verkar jobba väldigt hårt i föreningen, därför vill vi lämna vårt bidrag, sa Hillevi Saperstein till tidningen då.

Hillevis mamma har skrivit om sin dotter i sociala medier där hon berättar om dödsfallet och om sin sorg och kärlek till henne.

Hon skriver bland annat:

Min älskade dotter har gått bort. Helt ofattbart du var min solstråle du var så kärleksfull och omtänksam. Du ville oss alla väl. Jag vill ej tro att det är sant Älskade Hillevi.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!