Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Miljardärens yacht  tillbaka i Göteborg

IT-miljardären Charles Simonyi gifte sig med Lisa Persdotter i Göteborg 2008.

Bröllopsnatten tillbringade det nygifta paret på superyachten "Skat".

Nu är den tillbaka i Göteborg.

Giftermålet mellan svenska Lisa Persdotter och it-miljardären Charles Simonyi var årets mest omtalade bröllop i Sverige. Paret gifte sig 2008 i Tyska kyrkan i Göteborg och Charles Simonyis vän och kollega Bill Gates var en av 250 gäster på det stora bröllopet.

Skapade Excel

Charles Simonyi är född i Ungern. Han arbetade tidigare som programmerare hos Microsoft och ligger bland annat bakom datorprogrammen Word och Excel. Han har dessutom varit i rymden två gånger. 2007 var han den femte rymdturisten och tillbringade då 13 dagar i rymden - en resa som kostade honom cirka 25 miljoner dollar.

- Jag förberedde mig i åtta månader. Det var mycket studier, bland annat i ryska, simulationer och fysisk träning. Allt detta var tuffare än själva resan, berättade Charles Simonyi för GT i samband med bröllopet 2008.

Superbröllopet avslutades på "Skat"

Folkfesten och bröllopsfesten varade i tre dagar. Bröllopsnatten tillbringade de nygifta på lyxyachten "Skat". Dagen efter bjöd de nygifta sina gäster på brunch på Bachelors Club och därefter åkte paret på bröllopsresan till Hawaii.

Nu är den superhäftiga yachten "Skat" tillbaka i Göteborg.

- Vi kom från Norge i går. Innan dess var vi i Nederländerna, ropar en amerikansk besättningsman som jobbar med att tvätta fönstren på yachten.

Stannar en vecka

"Skat" ligger förtöjd vid Ruckmans restaurang utanför Nya Varvet. Enligt besättningsmannen ska de stanna i Göteborg i en vecka.

"Skat" är 71 meter lång, 13.5 meter bred och har en maxfart på 17 knop. Den tillverkades i den tyska staden Bremen och blev klar 2002.