Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Miljardärens skilsmässa – med Playboy-hustrun

Ola Serneke om skilsmässan och att ha försakat sina barn.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ola Serneke pratar bland annat om hur han försakade sina döttrar för affärernas skull. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ola Serneke sommarpratar i P1. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

För fastighetsmiljardären Ola Serneke, 47, har framgången haft ett högt pris.

I ”Sommar i P1” berättar han om skilsmässan från tidigare Playboymodellen Joanna Liszowska och säger att han försakat sina döttrar för affärernas skull.

– Jag kunde inte vara så närvarande som jag önskade, varken med Joanna eller med barnen, säger Ola Serneke i sommarpratet.

Fastighetsmogulen och entreprenören Ola Serneke grundade år 2002 SEFA, som i dag heter Serneke Group AB och som han är vd för och majoritetsägare i.

I fjol omsatte företaget 6,5 miljarder kronor och man håller just nu på att bygga Karlatornet, skyskrapan på Lindholmen i Göteborg som med sina 245 meter kommer bli Nordens högsta byggnad när den står färdig.

Och vägen till toppen har varit lång för Ola Serneke.

I sitt sommarprat i P1, som sänds på tisdagen, berättar han om hur han bland annat går upp klockan 04.17 varje morgon. I början av karriären jobbade Ola Serneke, som ursprungligen är från Alingsås, till midnatt och i bland sov han även över på kontoret.

Framgångens pris för Ola Serneke

Men att allting har ett pris har byggmiljardären blivit varse. Tillsammans med den polska artisten, skådespelaren Joanna Liszowska, 40, som prytt omslagen till polska upplagan av Playboy, har han två döttrar, plus ytterligare en från ett tidigare förhållande.

Men i fjol, efter åtta år som gifta, tog äktenskapet slut. I sommarpratet berättar Ola Serneke om giftermålet som sprack.

– Ett starkt skäl till skilsmässan var att mitt företagande tog för mycket tid. Jag kunde inte vara så närvarande som jag önskade. Varken med Joanna eller med barnen. Och det är ett högt pris att betala, både för mig och för dem, säger Ola Serneke i ”Sommar i P1”.

Skådespelaren Joanna Liszowska på bild från 2004. Foto: IMAGO/IBL

Ola Serneke: ”Försakar sina barn”

En gång hörde Ola Serneke en kollega sucka efter att inte ha sett sina barn på tre dagar, förklarar han i programmet.

– Tre dagar? När han sa det var det som att vrida om en kniv i hjärtat. Jag hade inte sett mina barn på tre veckor. Man försakar sina barn och man har inte heller ett riktigt umgänge på fritiden med kompisar och vänner. Jobbet växer ihop med fritiden och finns på något sätt inom en, dygnets alla timmar, säger Ola Serneke i ”Sommar i P1”.

Han har därför medvetet tagit ett aktivt beslut att ägna mer tid åt sina döttrar. För GT utvecklar han i mejl:

”Jag har fullt fokus på att skapa de bästa förutsättningar som går för mina barn och träffa dem så ofta det går. Det som varit får man lägga bakom sig och göra det bästa av situationen”.

Hur kompenserar du den tid som du gått miste om med dina döttrar?

”Det är bara att ta igen svunnen tid. Just nu är jag till exempel på väg till äventyrsbad i Skövde med alla tre döttrarna och då värmer det gott i hjärtat”.

Skildes som vänner

Ola Serneke betonar samtidigt att han har en god relation med sin tidigare hustru.

”Vi har en bra relation som vänner och föräldrar till våra döttrar. Vi bestämde för några år sedan då skilsmässan påbörjades att det skall vara fokus på barnen och att vi absolut inte ska bråka och vara egoistiska”, skriver Ola Serneke i mejlet.

Känner du att du offrat ditt äktenskap för karriären? 

”Det är många saker som spelar in då man skiljer sig. Så kan inte säga att det är enbart karriären”.

 

Fotnot: Ola Sernekes ”Sommar i P1” släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 klockan 13.00.