Miljardärens krav på sommarpratet

I juni sa Jacob De Geer och Faye Flensburg ja till varandra vid fyren Pater Noste.
Foto: Henrik Jansson
I Jacob De Geers sommarprat berättar han om misstagen på vägen till framgång.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

Miljardären Jacob De Geer fick jonglera planeringen av två stora projekt parallellt – sitt eget bröllop och sitt eget sommarprat.

Det ställde stora krav på arbetet med P1-programmet.

– Han var väldigt fokuserad på att ”nu ska det här bli klart innan, så jag kan gifta mig i fred”, säger Mia Odabas som producerade sommarpratet. 

2022 blev ett år med många bollar i luften för entreprenören och ”Draknästet”-profilen Jacob De Geer. I juni gifte han sig med kärleken Faye Flensburg under ett stort societetsbröllop på Marstrand, där bland andra kronprinsessan Victoria och prins Daniel stod på gästlistan.

Under samma period skulle han producera ett sommarprat, där förberedelserna började redan i vintras. Det ställde höga krav på effektiviteten hos både De Geer själv och programproducenten Mia Odabas. Jacob De Geers önskemål var tydligt: Manuset skulle vara klart innan det var dags för honom att stå framför altaret.

– Det har faktiskt funkat otroligt bra, för han sa redan från början att här gifter jag mig och här är jag på bröllopsresa, så då ska vi vara klara med manus tills dess. Det var väldigt bra att ha den deadlinen att förhålla sig till, säger programmets producent Mia Odabas.

”Så jag kan gifta mig i fred”

Några bröllopsnerver märkte Mia Odabas inte av under processens gång.

– Det var snarare tvärtom, att han var väldigt fokuserad på att ”nu ska det här bli klart innan, så jag kan gifta mig i fred”.

Inspelningen av sommarpratet ägde rum några dagar innan midsommar, då Jacob kommit tillbaka efter sin bröllopsresa.

Sommarpratet, som bland annat handlar om misstagen på vägen till framgång, sändes under fredagen och Mia Odabas är nöjd med hur slutprodukten blev.

– Jag tycker att han har gjort ett jättebra sommarprat. Han har haft ett lite annorlunda tänk och haft lite annorlunda ambitioner än många andra. Sen kan ju folk tycka många olika saker, men han är jättenöjd och det är det viktigaste.