Militärer från 20 länder kommer under de närmaste dagarna att invadera Småland för en militärövning. Bilden kommer från ett annat tillfälle. Foto: Lasse Svensson
Militärer från 20 länder kommer under de närmaste dagarna att invadera Småland för en militärövning. Bilden kommer från ett annat tillfälle. Foto: Lasse Svensson

Militärer från 20 länder ska öva i Småland

Publicerad

Från och med måndag i nästa vecka kommer en stor militärövning med 20 deltagande nationer genomföras i Jönköpings län.

– En hel del utländska militärfordon kommer att synas på vägarna runtom i Jönköping, säger Maddelena Lago, informationschef vid Försvarsmakten, till Jp.se.

Bland annat ska deltagarna förberedas för att möta hot från grupper som använder egentillverkade bomber.

Syftet med den stora militärövningen, totalt deltar runt 1000 personer från 20 olika länder, är att skapa en bättre förmåga att möta hot från motståndare där egentillverkade bomber används.

Jp.se skriver att övningen kommer handla om att skapa underrättelser och att bryta ner terroristnätverk och kriminella nätverk som använder improviserade sprängladdningar. Soldater och förband som kan riskera att bli utsatta för den typen av hot ska förberedas.

"Hel del utländska militärfordon"

Militärövningen heter Bison Counter och genomförs i två veckor i Jönköping, Eksjö, Skillingaryd och Karlskrona.

Men det är i Skillingaryd, som ligger i Vaggeryds kommun, som den största delen av den internationella militärövningen ska genomföras. Även flygplatsen i Jönköping kommer användas för delar av övningen.

– En hel del utländska militärfordon kommer att synas på vägarna runtom i Jönköping, säger Maddelena Lago, informationschef vid Försvarsmakten, till Jp.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER