Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikaels skräckfynd i skogen: "Grovt våld"

Foto: Privat

I torsdags hittade Mikael en död hund vid en skogsväg. 

Polisen misstänker att djuret har misshandlats till döds.  

– Någon har slagit sönder hunden. Det är mycket grovt våld, säger Mikael Gustavsson.

Det var jägaren Mikael Gustavsson som mitt på dagen i torsdags hittade en död hund bunden vid en grindstolpe vid en skogsväg en mil utanför Nässjö.

– Någon har bundit hunden med en så kort lina som möjligt och sedan slagit sönder hunden. Det är mycket grovt våld, säger Mikael Gustavsson, som själv äger flera hundar. 

Polisen larmades till platsen och senare under dagen fastställdes dödsorsaken genom en obduktion. Hunden visade sig vara chippad och polisen kunde identifiera den registrerade ägaren.

Foto: Mikael Gustavsson

Hundens ägare inblandad i bråk med yxa

Senare på torsdagskvällen larmades polisen till en adress i centrala Nässjö. Vittnen hade då sett en person jaga en person med yxa. Den dödade hundens ägare ska ha varit en av de inblandade.

– Den registrerade ägaren finns bland de som vittnen sett där, bekräftar polisen Nils Rydberg för Jönköpings-Posten.

När polisen kom till adressen ska de båda männen ha avvikit. Männen är sedan tidigare kända av polisen, men ska inte förekommit i samma polisutredningar.

– Vårt intresse för de här männen har tidigare inte handlat om konflikter dem emellan, förtydligar Nils Rydberg

Dock ska männen känna varandra.

– Vi har träffat på dem gemensamt tidigare, så vad vi erfar är de bekanta med varandra, säger Nils Rydberg.

De båda männen och vittnen ska förhöras. Händelsen med hunden rubriceras som djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen, medan den andra händelsen rubriceras som olaga hot, rapporterar Jönköpings-Posten.