Foto: Privat
 Foto: Privat

Mikaels skräckfynd i skogen: "Grovt våld"

Publicerad

I torsdags hittade Mikael en död hund vid en skogsväg. 

Polisen misstänker att djuret har misshandlats till döds.  

– Någon har slagit sönder hunden. Det är mycket grovt våld, säger Mikael Gustavsson.

Det var jägaren Mikael Gustavsson som mitt på dagen i torsdags hittade en död hund bunden vid en grindstolpe vid en skogsväg en mil utanför Nässjö.

– Någon har bundit hunden med en så kort lina som möjligt och sedan slagit sönder hunden. Det är mycket grovt våld, säger Mikael Gustavsson, som själv äger flera hundar. 

Polisen larmades till platsen och senare under dagen fastställdes dödsorsaken genom en obduktion. Hunden visade sig vara chippad och polisen kunde identifiera den registrerade ägaren.

Foto: Mikael Gustavsson

Hundens ägare inblandad i bråk med yxa

Senare på torsdagskvällen larmades polisen till en adress i centrala Nässjö. Vittnen hade då sett en person jaga en person med yxa. Den dödade hundens ägare ska ha varit en av de inblandade.

– Den registrerade ägaren finns bland de som vittnen sett där, bekräftar polisen Nils Rydberg för Jönköpings-Posten.

När polisen kom till adressen ska de båda männen ha avvikit. Männen är sedan tidigare kända av polisen, men ska inte förekommit i samma polisutredningar.

– Vårt intresse för de här männen har tidigare inte handlat om konflikter dem emellan, förtydligar Nils Rydberg

Dock ska männen känna varandra.

– Vi har träffat på dem gemensamt tidigare, så vad vi erfar är de bekanta med varandra, säger Nils Rydberg.

De båda männen och vittnen ska förhöras. Händelsen med hunden rubriceras som djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen, medan den andra händelsen rubriceras som olaga hot, rapporterar Jönköpings-Posten. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER