Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikael vann Postnordkriget – hans cyklar är återfunna

Mikael Hjörnhede förklarade krig mot Postnord. Foto: PRIVAT
Mikael Hjörnhede köper inte Postnords förklaring om vad som hände med hans cyklar. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Mikael Hjörnhede tröttnade på Postnord aldrig levererade hans paket. 

Efter att två cyklar som han beställt spårlöst försvann förklarade Kungälvsbon krig mot företaget. 

Nu har cyklarna återfunnits. 

– Helt plötsligt ringde Postnord och sa att de hade hittat cyklarna. Men jag har bett dem att skicka tillbaka dem. Jag vill inte ha dem längre, nu är säsongen slut, säger Mikael. 

Ibland lönar det sig att vara jobbig. 

Mikael Hjörnhede, 35, ledsnade rejält på företaget Postnord som aldrig levererade två cyklar som han beställt från Tyskland. 

I en artikel i Expressen den 8 oktober berättade han hur han förklarat krig mot företaget på grund av allt strul.

Nu har cyklarna, som kostade 20 000 kronor och var spårlöst försvunna under en och en halv månad, återfunnits.

Cyklarna hittades 

– Helt plötsligt ringde Postnord och sa att de hade hittat cyklarna. Men jag har bett dem att skicka tillbaka dem. Jag vill inte ha dem längre, nu är säsongen slut, säger Mikael. 

Mikaels kamp för att få sina cyklar var segdragen. Postnord menade först att ingen var hemma för att ta emot försändelsen, trots att Miakel jobbade hemifrån för att kunna ta emot och hade satt upp en lapp på brevlådan. 

Sedan ombads han att hämta ut cyklarna på Citygross – men där återfanns bara ett par pedaler. När han återigen kontaktade Postnord startade de en utredning, som snabbt lades ner eftersom man inte hittade paketet. 

Från leverantörens sida kunde man inte heller göra något för att spåra paketet. 

Mikael Hjörnhede satte upp en lapp vid sin postlåda åt Postnord. Foto: PRIVAT

"Löjeväckande att de hittades nu"

– Det är lite löjeväckande att de har hittat cyklarna nu. Att de kommer fram efter att tidningar börjar skriva om detta talar lite för sig självt tycker jag. Min teori är att någon tagit ton på Postnord och sagt till att cyklarna måste hittas, säger Mikael. 

En representant från företaget har nu hört av sig. till honom, men förklaringen han fick gjorde honom inte så mycket klokare. 

Enligt Postnord ska cyklarna ha kommit bort redan när de kom till Malmö central från Tyskland – men de hittades i Göteborg.

Postnord har tidigare meddelat Mikael att anledningen till att de först inte kunde levereras hem till hans dörr var att ingen var hemma. 

Postnord: Vi förstår kritiken 

– Jag tycker inte att det håller riktigt. Om de nu försvann i Malmö så har ju chauffören åkt runt med en tom bil, jag får inte riktigt ihop det, säger Mikael. 

Att cyklarna nu är återfunna har inte ändrat hans grundinställning och han säger att han kommer att fortsätta sin krigföring mot Postnord. 

– Det går att skratta åt, jag kommer ju att få tillbaka mina pengar, men det är ju ett generalfel på hela företaget, det här händer ju varje dag.

Vågar du skicka tillbaka cyklarna med Postnord?

– Ja jag tänker att de förhoppningsvis inte gör samma fel igen. Den här gången kan de inte misslyckas, de får en chans till. 

Bohusläningen som också har skrivit om Mikael och hans cyklar har varit i kontakt med Postnord, som säger att de tar kritiken på allvar och att det faktum att Miakel lessnade på turerna kan vara en bidragande orsak till att paketet till sist kom fram. 

– Vi har förstått den här kritiken och det gör naturligtvis att vi i dag är väldigt uppmärksamma på just den här frågan, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord, till Bohusläningen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!