Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikael hyllas efter fina hjälteinsatsen

Mikael Andersson från Stenungsund räddade ett rådjur som hade suttit fast i ett fotbollsmål i flera timmar. Foto: Mikael Berglund

Mikael Anderssons specialkunskaper som jägare kom väl till pass på måndagsmorgonen.

Under hundpromenaden fick han plötsligt göra en dramatisk räddning av ett rådjur – som fastnat i ett fotbollsnät.

– Jag lyckades hålla fast den och skära bort nätet, berättar Mikael Andersson som löste situationen medan räddningstjänsten bara behövde titta på.

Morgonens hundpromenad slutade med en annorlunda räddningsinsats för Mikael Andersson i Stenungsund.

När han gick förbi en villatomt såg han att rådjur sprattla inne i trädgården. Rådjuret hade trasslat in sig med hornen i ett mindre fotbollsmål.

– Mina hundar, som är jakthundar, började skälla och signalera att det var något inne i trädgården. Då såg jag rådjuret, men sprang först hem och lämnade hundarna innan jag gick tillbaka och knackade på i huset, berättar han.

Villaägaren hade då redan upptäckt vad som hänt och kontaktat räddningstjänsten som ryckte ut till platsen vid sjutiden på måndagsmorgonen.

Jägaren Mikael Andersson gjorde en hjälteinsats under morgonpromenaden med hundarna. Foto: Polisen

"Väldigt stressat"

Mikael Andersson, som är jägare, gick fram till rådjuret tillsammans med räddningstjänstens personal. Rådjuret hade dragit med sig fotbollsmålet in i ett buskage.

– Det var väldigt stressat. Vi skulle lägga en filt över och försöka få loss det tillsammans, men jag lyckades komma nära och rådjuret var trött och slitet så jag orkade hålla i det i hornen. Jag kunde skära bort nätet som satt runt hals och horn, berättar Mikael Andersson.

 

LÄS MER: Patriks fina insats – upptäckte storbrand

 

Räddningstjänsten behövde bara stå och titta på när Mikael Andersson löste situationen på egen hand.

– Det var en väldigt bra insats. Han har ju mer kännedom om djur än vad vi har, kommenterar Daniel Axelsson, insatsledare vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

"Mer kännedom om djur än vi"

Mikael Andersson bedömer att rådjuret suttit fast i nätet i flera timmar eftersom marken var rejält upptrampad och målet var "helt skavt med päls överallt".

– Jag var först rädd att vi skulle behöva avliva rådjuret, men när jag kom nära såg jag att det var friskt. Och när rådjuret väl kommit loss och kunde springa i väg hoppade det över buskar och allting utan problem. Så det var ingen fara med det, säger Mikael Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!