Mikael attackerades av rasande pitbull

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Ett djupt bett i knät och flera sargade fingrar på Mikael Boqvist, ett styggt hugg i halsen på hans schäfer Göran.
Det är resultatet av ännu en lösspringande pitbull.
- Jag blev jäkligt rädd när den anföll, säger en skakad Mikael.
Mikael Boqvist och hans 12-åriga schäfer Göran blev attackerade av en rasande pitbull. Han hade varit på fest hos sin bror och kom hem vid två-tiden i går natt till lägenheten i Guldringen i Tynnered. - Jag tog ut Göran när jag kom hem. Vi tog samma sväng som vi brukar i bostadsområdet, berättar Mikael. Han hade kopplat den 12 år gamla schäfern, och det var inte en människa ute. Hugg i halsen - Plötsligt kom en lös pitbull springande. Jag kände igen den. Den ägs av någon häromkring. Den attackerade den gamla schäfern utan förvarning och högg den i halsen. - Jag började sparka på den för att den skulle släppa taget. Jag var jäkligt rädd. - Till sist släppte den och högg mig djupt i knät. När Mikael böjde sig ner över Göran, högg den fullständigt ursinniga pitbullterriern honom i handen ett par gånger. Då kom ett yngre par springande och började att ropa på sin pitbull. - De kopplade den och försvann utan ett ord till mig. "Borde avlivas" Tack vare att Mikaels schäfer hade ett brett koppel på sig, slapp den undan utan allvarligare skador. - Det är för jävligt med sådana här hundar. Dom skulle avlivas allihop, säger Mikael. Det är ju bara en viss sorts människor som skaffar pitbulls för att vara tuffa. Mikael anmälde direkt attacken till polisen i Frölunda. Han haltar svårt efter det kraftiga bettet i knät. - Jag la om såren själv. Jag tog en stelkrampsspruta härom året så det är väl inte någon större fara, säger han.
Tomas Svedberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER